Informatie

LSVV ’70 is een studentenvoetbalvereniging, met een wazige doch rijke historie, waar studenten en oud-studenten spelen. De club speelt in rood shirt, witte broek en rode kousen, wellicht een verwijzing naar de drie horizontale banen in de vlag van Leiden (rood-wit-rood). De club heeft een veldtak en een zaaltak.

LSVV’70 is al ruim 45 jaar een club in beweging waar gezelligheid en aantrekkelijk voetbal succesvol samengaan. Op alle niveaus kan worden gevoetbald, waarbij het sociale karakter voorop staat. LSVV’70 staat in de regio en landelijke pers te boek als een Cultclub, vanwege het eigen unieke karakter. Plezier en voetballen op een leuk niveau gaan hand in hand.

Statuten en Beleid

De vereniging is genaamd “Leidse Studenten Voetbalvereniging ’70” en is opgericht op 28 april 1970. Zij heeft haar zetel te Leiden. De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en bevorderen van het voetbalspel voor studenten van de Universiteit Leiden (voorheen de Rijksuniversiteit Leiden) en de Hogeschool Leiden, beide gevestigd te Leiden. De vereniging verwezenlijkt deze doelstelling binnen de kaders van het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De sportaccommodatie waar de vereniging de doelstelling verwezenlijkt wordt, is eigendom van de Gemeente Leiden. LSVV ’70 maakt daarnaast gebruik van het clubgebouw van LVV Lugdunum.

Beleidsstukken:

20180525 Beleid persoonsgegevens/Privacy protocol

20170223 Beleid restitutie contributie

20160412 Beleid pinchhitterschap

Opbouw van de club

LSVV ’70 is een bloeiende studentenclub met meerdere veld- en zaalteams. Ook is er sinds 2014 een vrouwenteam actief op het groene gras. De verschillende teams kenmerken zich door een gezonde mengeling aan kwaliteit, inzet, samenhorigheid en bovenal relativeringsvermogen. Een wedstrijd winnen is mooi, een wedstrijd verliezen geen schande, in de kantine kan het verlies weer verdronken worden.

LSVV’70 heeft in seizoen 2018/19 zeven herenteams op zaterdag op de velden staan:

 • Het eerste elftal van LSVV’70 speelt onder leiding van Trainersduo Jan Nonkes & Freek Jansen in de 4de klasse A.
 • Jong LSVV (LSVV 2) speelt zijn wedstrijden in de reserve 4de klasse.
 • LSVV 3 speelt in de reserve 5de klasse.
 • LSVV 4 (louter bestaand uit leden van NSL) speelt in de reserve 6e klasse.
 • LSVV 5 speelt in de reserve 7e klasse.
 • LSVV 6 (eveneens een NSL-team) speelt in de reserve 8ste klasse.
 • LSVV 7 speelt in de reserve 7e klasse.

Daarnaast spelen er twee herenteams op de zondag:

 • Zondag 2 (louter bestaand uit leden van de Dinsdag Avond Club) speelt 8e klasse.
 • Zondag 3 speelt eveneens in de 8e klasse.

LSVV ’70 heeft in seizoen 2018/19 2 damesteams, die competitie spelen (op zaterdag):

 • Dames 1 speelt in de 4e klasse.
 • Dames 2 draait bovenin de 5de klasse mee.

Naast de competitieleden, zijn bij een aantal veldteams (heren én dames) ook één of meerdere trainingsleden aangesloten.

In seizoen 2018/19 spelen er vier teams van LSVV ’70 in de zaal (allen spelend op doordeweekse avonden):

 • Zaal 1 speelt momenteel 1e klasse.
 • Zaal 2 (louter bestaand uit leden van LSV Minerva) speelt in de 2e klasse.
 • Zaal 3 speelt in dezelfde klasse als Zaal 2.

Bij LSVV’70 spelen uitsluitend studenten en oud-studenten. Voor inschrijving als lid is inschrijving als student bij een erkende onderwijsinstelling verplicht.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie, of neem contact op met het bestuur: bestuur.lsvv70@gmail.com. Zij helpen je graag verder.

Sportcomplex

Het hoofdveld van Sportpark Kikkerpolder II / Wim Mugge Sportpark.

Het hoofdveld van Sportpark Kikkerpolder II / Wim Mugge Sportpark.

Sinds 2006 speelt LSVV’70 samen met voetbalvereniging Lugdunum, en honkbalvereniging Biënto op de velden van gemeentelijk sportcomplex Kikkerpolder II. Tot die tijd werd er gevoetbald op het universitair sportcomplex. Sinds de zomer van 2014 is de naam van het complex – wanneer in gebruik door LSVV ’70 – omgedoopt het Wim Mugge Sportpark, afgekort met WMS. Een eerbetoon aan de trainer, die tussen 1990 en 2014 in totaal 24 jaar hoofdtrainer van LSVV’70 was.

Het Wim Mugge Sportpark herbergt twee nieuwe kunstgrasvelden en één grasveld. Het hoofdveld is voorzien van een tribune, die wekelijks te klein is om de uitzinnige massa supporters voldoende zitplaatsen te bieden. LSVV huist iedere zaterdag in de kantine van honkbalvereniging Biënto, dat staat op de heuvel naast veld 2, achter kleedkamers 1 t/m 4.

De kantine die LSVV '70 sinds 2018 deelt met honkbalvereniging Biënto. Barman Willem is onderdeel van het meubilair, en heeft in het verleden nog met 'El Mosquito' zelf gevoetbald. Legendarische sfeer, dito bestuurskamer. Vraag naar de broodjes kip.

De kantine die LSVV ’70 sinds 2018 deelt met honkbalvereniging Biënto. Barman Willem is onderdeel van het meubilair, en heeft in het verleden nog met ‘El Mosquito’ zelf gevoetbald. Legendarische sfeer, dito bestuurskamer. Vraag naar de broodjes kip!

De zaalteams van LSVV ’70 werken hun thuiswedstrijden af in de 3 Oktoberhal en de 5 Meihal.