LSVV’70 weet weer wat winnen is en verslaat Kickers’69

Vierde klasse A (zaterdag)-Na een aantal forse nederlagen had LSVV’70 een vrije val gemaakt met als gevolg een plaats in de middenmoot. Afgelopen zaterdag ontving de studentenploeg op het eigen Wim Mugge Sportpark Kickers’69 uit Leimuiden. Coach Freek Jansen kende voorafgaand aan de wedstrijd de nodige kopzorgen. Maar liefst zeventien spelers uit de selectie hadden zich om uiteenlopende redenen afgemeld en was het harken in het ledenbestand om elf spelers te kunnen opstellen. Uiteindelijk lukte dat en ging de thuisploeg ook nog eens met de winst aan de haal. Het werd 2-0 en dat was een hele puike prestatie.

LSVV’70 ging goed van start en de bezoekende ploeg moest het eerste kwartier nog wakker worden. De thuisploeg kreeg na een paar minuten al een grote kans. Joost Wijnakker werd de diepte in gestuurd en kon net de vrije man voor het doel niet vinden. Kort na dit moment zag Thomas Loos zijn poging rakelings voorlangs gaan. De gastheer verdiende een voorsprong en de Leimuidenaren hadden zeker in de beginfase weinig tot niets in te brengen. LSVV’er Gerben Groenendijk zag zijn afstandsschot van eigen helft op de lat belanden en ook deze poging eindigde zo niet in de openingstreffer. Na een goed half uur half uur spelen kreeg Kickers’69 haar eerste kansen. Tot tweemaal toe redde sluitpost Dammes Waasdorp fraai en bewees maar weer eens een betrouwbare doelman te zijn. De Leidenaren waren in de eerste helft de sterkere ploeg, maar het net werd niet gevonden. Met een 0-0 stand werd derhalve de rust ingegaan.

Direct na de onderbreking zag invaller Nils de Groot van LSVV’70 zijn inzet voor het doel langs gaan. Ook afstandsschoten van Jos Van Beuningen en Stijn Kalsbeek werden gekeerd door Kickers’69 doelman Jeroen Tent. Halverwege het tweede bedrijf probeerde de ploeg van Erwin van der Zee de druk iets op te voeren op de Leidse defensie. Zo kregen Mike van Beekveld en Pascal Broers kansen om de bezoekende ploeg op voorsprong te zetten. In de afronding werd er echter gefaald.

Prompt kwamen de rood-witten dan toch op voorsprong. Guido Leugering speelde zichzelf goed vrij en zijn afstandsschot zeilde over de keeper in de touwen. De ploeg uit de sleutelstad kreeg hierdoor meer vertrouwen en domineerde vanaf dat moment weer. Als Kickers’69 er in de counter uit probeerde te komen, stond de defensie van LSVV’70 zodanig goed dat deze aanvallen in de kiem werden gesmoord. Pakweg een minuut of tien voor tijd werd de score verdubbeld door de thuisploeg. Leo Casteel werd goed weggestuurd en oog in oog met de vijandelijke doelman faalde hij niet. Tegen het einde kregen de Leimuidenaren nog een kansje uit een vrije trap. Deze poging verdween uiteindelijk naast het doel. Zo gingen de studenten met de winst aan de haal. Een meer dan terechte overwinning voor de Leidenaren. Een knappe prestatie gezien het aantal afwezigen. Zo weet LSVV’70 weer wat winnen is. Volgende week neemt de cultclub het op uit tegen Meerburg In Zoeterwoude.

Doelpuntmaker Guido Leugering na afloop van de wedstrijd: ,,Lekker zeg, eindelijk weer eens overwinning. Het ging een tijd minder en we wilden deze wedstrijd vol energie in. We hadden in de eerste helft al de nodige kansen die er helaas niet ingingen. Op de training schiet ik alles naast. Een keeper hoeft voor mijn schoten normaal niet bang te zijn. En warempel, vandaag scoor ik gewoon, dat is opzienbarend te noemen. Met het doelpunt van Leo waren we in veilige haven. Ons harde werken is beloond vandaag en we stapten als terechte winner van het veld. Hulde dus voor het collectief en de invallers.”

LSVV’70-Kickers’69 2-0 (0-0) 62.Leugering 1-0, 77. Casteel 2-0.

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Leugering, Groenendijk, van der Meer, Wijnakker, Van de Graaf, Casteel, Loos, Gloerich, Jansen.

Bron: Leiden Amateur Voetbal