Informatie

LSVV ’70 is een studentenvoetbalvereniging, met een wazige doch rijke historie, waar studenten en oud-studenten spelen. De club speelt in rood shirt, witte broek en rode kousen, wellicht een verwijzing naar de drie horizontale banen in de vlag van Leiden (rood-wit-rood). De club heeft een veldtak en een zaaltak.

LSVV’70 is al ruim 45 jaar een club in beweging waar gezelligheid en aantrekkelijk voetbal succesvol samengaan. Op alle niveaus kan worden gevoetbald, waarbij het sociale karakter voorop staat. LSVV’70 staat in de regio en landelijke pers te boek als een Cultclub, vanwege het eigen unieke karakter. Plezier en voetballen op een leuk niveau gaan hand in hand.

Statuten en Beleid

De vereniging is genaamd “Leidse Studenten Voetbalvereniging ’70” en is opgericht op 28 april 1970. Zij heeft haar zetel te Leiden. De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en bevorderen van het voetbalspel voor studenten van de Universiteit Leiden (voorheen de Rijksuniversiteit Leiden) en de Hogeschool Leiden, beide gevestigd te Leiden. De vereniging verwezenlijkt deze doelstelling binnen de kaders van het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). LSVV ’70 is in 2020 een uitgebreide samenwerking met UVS aangegaan, wat gepaard is gegaan met een verhuizing naar het complex van UVS.

Beleidsstukken:

20180525 Beleid persoonsgegevens/Privacy protocol

20170223 Beleid restitutie contributie

20160412 Beleid pinchhitterschap

Opbouw van de club

LSVV ’70 is een bloeiende studentenclub met meerdere veld- en zaalteams. In 2014 werd het eerste vrouwenteam actief op het groene gras, inmiddels is de damestak uitgebreid naar 4 team. De verschillende teams kenmerken zich door een gezonde mengeling aan kwaliteit, inzet, samenhorigheid en bovenal relativeringsvermogen. Een wedstrijd winnen is mooi, een wedstrijd verliezen geen schande, in de kantine kan het verlies weer verdronken worden.

LSVV’70 heeft in seizoen 2021/’22 zes herenteams op zaterdag op de velden staan:

 • Het eerste elftal van LSVV’70 speelt onder leiding van Trainersduo Jan Nonkes & Freek Jansen in de 4de klasse A.
 • Jong LSVV (LSVV 2) speelt zijn wedstrijden in de reserve 4de klasse.
 • LSVV 3 speelt in de reserve 5de klasse.
 • LSVV 4 (louter bestaand uit leden van NSL) speelt in de 7e klasse.
 • LSVV 5 speelt in de reserve 7e klasse.
 • LSVV 6 (eveneens een NSL-team) speelt in de 8e klasse.

Daarnaast spelen er twee herenteams op de zondag:

 • Zondag 2 (louter bestaand uit leden van de Dinsdag Avond Club) speelt 5e klasse.
 • Zondag 3 speelt in de 6e klasse.

LSVV ’70 heeft in seizoen 2021/’22 4 damesteams, die competitie spelen (op zaterdag):

 • Dames 1 speelt in de 4e klasse.
 • Dames 2 draait bovenin de 5de klasse mee.
 • Dames 3 speelt 5de klasse.
 • Dames 4 speelt 5e klasse.

Naast de competitieleden, zijn bij een aantal veldteams (heren én dames) ook één of meerdere trainingsleden aangesloten.

In seizoen 2021/’22 spelen er twee teams van LSVV ’70 in de zaal (allen spelend op doordeweekse avonden):

 • Zaal 1 speelt momenteel 1e klasse.
 • Zaal 2 speelt in de 2e klasse.

Bij LSVV’70 spelen uitsluitend studenten en oud-studenten. Voor inschrijving als lid is inschrijving als student bij een erkende onderwijsinstelling verplicht.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie, of neem contact op met het bestuur: bestuur.lsvv70@gmail.com. Zij helpen je graag verder.

Sportcomplex

Het hoofdveld van Sportpark Kikkerpolder II / Wim Mugge Sportpark.

Het hoofdveld van Sportpark Kikkerpolder II / Wim Mugge Sportpark.

Vanaf 2005 speelde LSVV’70 samen met voetbalvereniging Lugdunum, en honkbalvereniging Biënto op de velden van gemeentelijk sportcomplex Kikkerpolder II. Tot die tijd werd er gevoetbald op het universitair sportcomplex. Sinds de zomer van 2014 is de naam van het complex – wanneer in gebruik door LSVV ’70 – omgedoopt het Wim Mugge Sportpark, afgekort met WMS. Een eerbetoon aan de trainer, die tussen 1990 en 2014 in totaal 24 jaar hoofdtrainer van LSVV’70 was.

Sinds de uitgebreide samenwerking die LSVV’70 is aangegaan met UVS, spelen de roodwitten op het sportcomplex Kikkerpolder I.

De zaalteams van LSVV ’70 werken hun thuiswedstrijden af in de 3 Oktoberhal en de 5 Meihal.