LSVV ’70 + UNICEF

Samenwerking LSVV '70 en UNICEF

Sinds 7 april 2017 heeft LSVV ’70 een samenwerkingsverband met de Nederlandse afdeling van UNICEF, waarin de studenten in ieder geval tot aan het einde van seizoen ’17/’18 het VN-agentschap financieel en in promotie steunen in haar strijd voor de universele rechten van het kind. Daarmee zet het Leidse rood-wit – sinds de oprichting in 1970 toch jeugdloos – zich vanuit het voetbal voor het eerst in voor de jeugd. De club volgt daarmee het voorbeeld van Manchester United (sponsor sinds 2001), FC Barcelona (sinds 2006) en Olympiakos Piraeus FC (sinds 2013).

LSVV committeert zich voor de contractperiode aan het binnenhalen van een vast jaarlijks bedrag middels de opbrengst van enkele jaarlijkse activiteiten, zoals de Grote LSVV Quiz  en het Leidsch Studentenkampioenschap dit jaar worden gedoneerd aan UNICEF, en door middel van acties die vanuit de teams worden georganiseerd.

Sinds april 2017 spelen de veldvoetbalteams van LSVV ’70 (zowel de dames als de heren) wedstrijden tegen tegenstanders met overheersend rode tenues in het nieuwe academisch-blauwe tenue, dat het logo van UNICEF draagt. Daarnaast prijkt het logo vanaf september 2017 ook op het thuistenue van Dames 1.

UNICEF - Hoe zat dat ook alweer?