Analyse: LSVV 2 onverslaanbaar tegen Voorschoten

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Woensdag 23 september staat de titanenstrijd voor de beker op het programma in poule 49 van de 4e klasse reserve West II. Heel Leiden en omstreken, en dan met name de roodgezinden op de Kikkerpolder, al met al toch zeker een man of 50, kijkt uit naar de clash tussen de nummers 2 en 4 uit de vooraf geroemde en gevreesde poule de doods. Uiteraard kan een uitgebreide analyse niet ontbreken en zodoende werd de statistieken ingedoken om de uitslag van de wedstrijd bij voorbaat al min of meer vast te stellen.

Een ding blijkt meer dan duidelijk: LSVV ’70 is de ploeg met ervaring. Daar de Leidsche studenten uit 1970 stammen en Voorschoten ’97 slechts uit 1997, kunnen we hier duidelijk spreken van een generatieverschil. Een verschil dat op het veld zijn sporen zal nalaten, naar verwachting in het voordeel van de studenten.
Ook de clubkleuren spreken in het voordeel van LSVV. Het rood wekt schrik op bij de tegenstanders, terwijl het groen/geel van de dorpelingen vooral pijn aan de ogen, overbelaste lachspieren en carnavalsknallers opwekt.
Verder mag niet onvermeld blijven dat volgens Google Maps een fietstocht naar Sportpark Adegeest en flinke 15 minuten fietsen is, terwijl het Wim Mugge Sportpark op slechts 13 minuten fietsen ligt. Deze 2 luttele minuten zouden wel eens het verschil kunnen maken in deze wedstrijd der wedstrijden.
Uiteraard heeft Voorschoten zich ook uiterst kwetsbaar opgesteld, door te proberen de KNVB-regel ‘van uitstel komt afstel’ te gebruiken. Helaas heeft deze manoeuvre de studenten extra getergd, waardoor de studenten tot op het bot gemotiveerde zijn om het bloed tegen de palen te laten gutsen en de ballen door het net heen te rammen.
Een simpele rekensom maakt het kleine restje hoop dat de club uit ’97 nog had, helemaal ongegrond. De wedstrijd vangt namelijk aan om 2100 uur. Als we hier het jaartal van oprichting van de eerste club vanaf trekken (1970), komen we op 130 uit. Tel hier het aantal veldspelers (10) bij op en deel dit door het aantal teams (2). De uitkomst (70) duidt duidelijk op LSVV ’70 als winnaar.

De wedstrijd vangt aan om 21:00 en zoals gebruikelijk zal SBS6 om 20:15 starten met de voorbeschouwing, maar bij voorbaat lijken onze Leidse helden deze wedstrijd al niet te kunnen verliezen.