BSC’68 te sterk voor LSVV’70

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Die twee jaar verschil, die zeggen misschien toch wel meer dan men op het eerste oog verwacht. Welke twee jaar? Die van de oprichtingsdata van beide clubs. 1968 en 1970… Waar kwam dat verschil dan vooral in naar voren gisteren in Benthuizen? In ervaring, bij sommige druistige honden van LSVV’70. In een gelijkopgaand duel trok BSC’68 met een 2-0 zege aan het langste eind.

Waar zat die onervarenheid in? In de 1-0 bijvoorbeeld, een traditionele communicatiefout tussen de centrale verdedigers Demian Flippo en Neal Petersen. Daarna voetbalde LSVV’70 leuk mee, sterker nog, bij vlagen zag het er zeer prettig uit voor het oog. Tot vijf minuten voor tijd. De technisch sterke nummer 9 van BSC’69 werd uit het oog verloren, en pats, 2-0.

Wat zich vervolgens voltrok, was even lachwekkend als treurig. De prima leidende arbiter, los van twee vermeende handsballen die hij had kunnen/moeten geven, werd verbaal onder vuur genomen door enkele spelers van LSVV’70. Dat gebeurt op zijn LSVV’s. Niet met scheldwoorden of beledigingen, maar inmiddels wel tot treurnis toe met ellenlange openingen tot dicussies. Debatteren, dat wil die lieden dan o zo graag, maar gevolg was zowel rood voor Ernst van Ruiten en Alen Stjepanovic. Totaal onnodig, totaal lachwekkend, totaal genant.

Via deze weg een excuses richting BSC’68, de scheidsrechter en de trouwe kijkers van het schouwspel gisteren. We hebben voor de spelers in kwestie al enkele mooie grote spiegels besteld…