Clubhelden LSVV’70 doen een stapje terug

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Komende zomer zal de selectie van LSVV’70 flink wat mutaties ondergaan. Vier nieuwe spelers zijn al vastgelegd, maar daarnaast doen ook verschillende spelers een stapje terug, onder wie Stijn Kalsbeek, Peter van Diggele, Michel Meere, Jacky Driessen, Boaz Zoutewelle, Maarten Metz en Stefan de Vroome. Een deel daarvan blijft wel beschikbaar in geval van nood.

Dit seizoen bestond de selectie van LSVV’70 op papier uit 27 spelers. Op papier, want in de praktijk was het wekelijks schaven om veertien man op de been te brengen. Komend seizoen kiest LSVV’70 voor een andere insteek. De selectie zal uit achttien spelers bestaan, die vaker aanwezig zullen zijn, en een groep zogeheten pinchhitters die in geval van nood oproepbaar zijn.

In die laatste groep zat afgelopen seizoen Alphert Christina. De Cultheld krijgt komend seizoen gezelschap van Stijn Kalsbeek, Hubert Meulman, Erik van den Haak, Stefan de Vroome en Michel Meere. Zij doen op eigen verzoek een stapje terug om zich meer te richten op hun maatschappelijke carierre. De clubliefde blijft echter volledig aanwezig, waardoor zijn wel bij de selectie betrokken zullen blijven.

Daarnaast zijn er ook enkele uitgaande transfers. Publiekslieveling Peter van Diggele maakt waarschijnlijk de overstap naar een Rotterdamse club om de hoek, waardoor hij meer tijd met zijn gezin kan doorbrengen, terwijl Boaz Zoutewelle voor 1,2 miljoen euro verkast naar Jodan Boys in Gouda. Maarten Metz vervolgt zijn carierre in het nieuwe LSVV-elftal, dat komende zomer overkomt van RCL. Jorik van der Wal sluit aan bij LSVV 2 komend seizoen en Jacky Driessen zal overstappen naar DUNO. Hij blijft echter wel meetrainen met de selectie van LSVV’70.