Degradatiespook: ‘Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad bij LSVV’70!’

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Nu de degradatie definitief is, is er een einde gekomen aan het verblijf van het degradatiespook op de Kikkerpolder, ook wel het Wim Mugge Sportpark genoemd. Het Spook begaf zich rond oktober voor het eerst in de bosjes rond het hoofdveld en verbleef daar tot afgelopen zaterdag. ‘Ik heb nog nooit zoveel warmte gevoeld!’

Het Degradatiespook loopt al eeuwen mee. Als er ergens een bal rolt, ligt hij op de loer. Bij clubs in het nauw, met crisis en paniek als sleutelbegrippen. ‘Daarom heb ik me elke dag verbaasd bij LSVV’70’, zegt het Spook. ‘Hoewel het sportief tegenzat, bleef iedereen normaal doen en ook naar mij heel gastvrij. Een kopje thee, een broodje kroket, een dekentje tegen de kou, kaarten voor wedstrijden voor mijn familieleden, noem maar op. De club omarmde me, dat heb ik echt nog nooit meegemaakt.’

Afgelopen zaterdagavond nam het Degradatiespook afscheid. ‘De clubleiding had een afscheidsdiner voor me georganiseerd. Daarin hebben we gelachen, veel gelachen, maar het afscheid viel me zwaar. Ik heb het gewoon geweldig naar mijn zin gehad bij LSVV’70. Ik heb een LSVV-sjaal meegekregen als aandenken, en die krijgt een prominent plekje in het clubhuis van de Degradatiespoken. Ook heb ik de afspraak gemaakt over twee jaar weer terug keren. Dan moeten ze komend seizoen weer promoveren, maar daar twijfel ik niet aan. LSVV’70: Dankjewel!’

Degradatiespook