Kattuks fysiek zet met moeite studentenpotentieel Dames 1 opzij

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Driemaal scheepsrecht, zo eenvoudig ligt het dus niet in de voetballerij. De reeks die Dames 1 de afgelopen weken op de mat heeft gelegd, heeft veel weg van een zwarte komedie. De Leidsche schonen verdedigden tegen de nummers één, twee en drie van de ranglijst tot circa de zestigste minuut een 1-0 voorsprong, om vervolgens de wedstrijd als zand tussen de vingers door te laten glippen.

De ragazze rosse lieten de eerste twintig minuten – gekenmerkt door tergend traag en lusteloos voetbal – vooral de bezoekers het spel maken, maar toonden zich bij vlagen gevaarlijk in de counter. In het restant van de eerste helft liet Katwijk zich echter steeds verder terugzakken, hetgeen de ploeg in de 27e minuut fataal werd. In eerste instantie stuitte Stigter nog op doelvrouw en binnenkant paal, maar uit de daaropvolgende hoekschop haalde Frasa haar gram door beheerst maar hard de afvallende bal in te schieten. Prima spel leidde de sleutelstedelingen vervolgens probleemloos naar de rust, zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten.

Na de tweede helft zakte het studentencollectief echter als een kaartenhuis in elkaar. Het ontbrak de ploeg in stijgende mate aan defensieve felheid en scherpte, en zo nu en dan compenseert wat extra fysiek prima voor een gebrek aan techniek, snelheid of conditie – zo konden met name De Jong, Frasa en Stigter constateren. Wat dat betreft waren de bezoekers in het voordeel: het vissersbloed stroomt al eeuwen door de aderen van de kustplaats. De Kattukse aanvalsters werd meer en meer ruimte om te schieten gegund, en na de nog zwaar bevochten 1-1 demareerde de ploeg betrekkelijk eenvoudig naar 1-3.

Met een flitsende counter bracht LSVV ‘70 de spanning terug in het duel, toen Van der Poel op aangeven van Lanooij de bal van ver snoeihard over de uitgekomen keepster lanceerde. Die spanning was echter snel weg toen Katwijk op haar beurt enkele minuten later een snelle aanval met fraai doorkoppen van spits op spits bekroonde door de 2-4 eindstand op het scorebord te zetten. Gezien het verschil tussen beide ploegen misschien een wat geflatteerde maar wel terechte uitslag van een interessant duel, dat helaas bij tijd en wijlen wel ontsierd werd door onvolwassen gedrag van enkele meegereisde uitsupporters/teamleiders. Enfin. De weg naar de top is nog lang voor LSVV. Het ontvangen van complimenten over de groei van de ploeg is misschien wat cru, maar verre van onterecht.