KNVB stelt onderzoek in naar achterbaks Blauw Zwart

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Het is een inktzwart weekend voor Blauw Zwart. De club uit Wassenaar wil zo dolgraag serieus worden genomen en hunkert naar promotie, maar werd gisteren met speels gemak te kijk gezet door LSVV’70. Behalve de problemen op het veld, sijpelen nu ook grote zorgen buiten de lijnen door. Zo heeft de KNVB bekend gemaakt een onderzoek in te stellen naar het herhaaldelijk achterbakse gedrag van Blauw Zwart. Een mogelijke schorsing hangt de club boven het hoofd.

Blauw Zwart dacht gisteren even de eerste zege van 2016 te behalen, maar verloor kansloos van LSVV’70. Voor de bezoekers een regelmatige zege. Ook drie jaar geleden, toen beide ploegen elkaar troffen in de Vierde Klasse A, was LSVV’70 in eigen huis te sterk. Destijds, in 2013, schakelde de Cultclub tegenstander Blauw Zwart definitief uit voor de titelrace, die werd opgeeist door onze vrienden van DoCoS. Het was even allemaal teveel voor Blauw Zwart. De calimero’tjes uit Wassenaar meenden dat LSVV’70 destijds een onreglementaire speler te hebben opgesteld. Lachwekkend natuurlijk, want bij LSVV’70 is iedereen voor elkaar inwisselbaar, oud lood om oud ijzer, dus er deden slechts spelers uit het tweede elftal mee.

De KNVB vroeg LSVV’70 in 2013 om uitleg en kreeg keurig uiteengezet wie wanneer meedeed. Een vertegenwoordiger van de voetbalbond gaf LSVV’70 een pluim voor openheid van zaken en gaf mee dat ze Blauw Zwart voortaan in de gaten zouden houden. LSVV’70 promoveerde vervolgens dat seizoen via de nacompetitie, terwijl Blauw Zwart zichzelf zo dolgraag hogerop ziet voetballen, maar nog jaren aanrommelde in de Vierde Klasse.

Dit seizoen kwamen beide clubs elkaar weer tegen. Aangezien LSVV’70 iedereen met opgeheven hoofd en zonder rancune tegemoet treedt, werd Blauw Zwart vriendelijk benaderd. Dat in het thuisduel Blauw Zwart in de 96ste minuut door een dubieuze strafschop stiekem een puntje pakte op de Kikkerpolder. Ach, prima, dat is inherent aan het aloude voetbalspelletje. En we gunnen dat gefrustreerde clubje ook wel iets, in het kader van een goed doel. Wij het mooie leven en de glimlach, Blauw Zwart een puntje tegen het zelfcomplex. Waarom ook niet?

Enfin, gisteren troffen beide ploegen elkaar opnieuw. Een leuke pot was het gevolg, met bij vlagen aardig voetbal voor een wedstrijd in de Vierde Klasse. LSVV’70 won dikverdiend, en wat denkt u? Jaja, de frustraties werden Blauw Zwart allemaal iets teveel. En wat doet het lelijke eendje uit Wassenaar als ze verliezen? Nou? Precies, dan wordt het zielige eendje vals en gaat achterbaks gedrag vertonen. Mensen, die zich vrijwilliger noemen, vonden het nodig om de uitstekend leidende scheidsrechter erop te wijzen dat de trainer van LSVV’70 niet aanwezig was. Wim Mugge, de trainer die met pensioen is, maar nog elke woensdag en zaterdag zich inzet om LSVV’70 te leiden en begeleiden, was wegens omstandigheden op het laatste moment niet in staat om te komen. We gaven het aan bij de scheidsrechter, die er een notitie van maakte. Prima, niets aan de hand.  We hebben inmiddels een waarschuwing ontvangen om in het vervolg een andere gediplomeerde trainer om de bank te zetten als Mugge afwezig is. Ook dat is geen probleem, gaan we doen. Veel zorgelijker vindt de KNVB het miezerige huilie-huilie-gedrag van Blauw Zwart. Door na een nederlaag opnieuw de faire tegenstander in een kwaad daglicht te stellen is helemaal in het verkeerde keelgat geschoten bij de KNVB. De voetbalbond stelt een officieel onderzoek in naar het achterbakse gedrag van Blauw Zwart en overweegt bij een chronisch gebrek aan fair-play, de club drie punten in mindering te geven.

LSVV’70 heeft de bond inmiddels laten weten dat het zo ver niet hoeft te komen. Wel of geen punten, het ware probleem zit in het karakter van enkele treurige figuren van de club. En daarmee bieden wij als club Blauw Zwart alle hulp aan.