LSVV Dames 1 maakt indruk, maar heeft nog lange weg te gaan

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Wist de studentenequipe tegen het inefficiënte en zwakkere Football Factory een miezerige 0-1 voorsprong nog vast te houden, in het ervaren en hoog geklasseerde UDO moesten de dames in het rood-wit gistermiddag hun meerderen erkennen. Toch bood het tentoongespreide spel fraai zicht op de ontwikkeling van de afgelopen maanden en de zonniger toekomst die in het verschiet ligt voor de vrouwentak van ’s Leidens enige echte studentenvoetbalvereniging.

Met name in de eerste helft maakten de sleutelstedelingen in aanvallend opzicht indruk. Nota bene Ruth ‘Rustig-aan’ Rietveld, normaal gesproken toch tweede keus achter de gebruikelijke tridente Lanooij-Lugten-Van der Poel, greep haar basisplaats aan om zichzelf te bewijzen. Ondanks de teistering van zware griep joeg de gepassioneerde Gomariaan de Oegstgeester defensie de stuipen op het lijf, en bezorgde zij in de 24e minuut de bal panklaar bij Van der Poel, die met een bekeken afstandsschot haar koppositie op de topscorerslijst nog maar eens bekroonde en daarmee de club van haar jeugd veel pijn deed.

Achterin oogde het één en ander zo nu en dan wat minder solide, maar de toch onervaren sluitpost Stigter – vervanger van de schier onvervangbare maar geblesseerde Westink – blonk uit door haar doel ruim een uur lang schoon te houden. Dat UDO vervolgens in de tweede helft in een tijdsbestek van 5 minuten de wedstrijd toch nog volledig wist om te draaien, had LSVV aan zichzelf te danken. Een gebrek aan scherpte bij de gelijkmaker, en de volledige afwezigheid van de centrale verdediging bij de 2-1, boden ruimte voor twee lelijke, maar niet onverdiende doelpunten.

Al was de 3-1 van de thuisploeg er dan wel weer eentje om in te lijsten, het spel van de Leidse Biancorosse zal trainer Jelles toch voldoende aanknopingspunten hebben geboden. Met frivole speelsters als Mayke Frasa en Hils Edelman en doorbijters als Ilona de Jong en Robin Verwilligen op het middenveld, heeft de jonge Alkmaarse oefenmeester meer goud in handen dan de huidige stand op de ranglijst doet suggereren.