LSVV’70 en Floreant gaan bijzondere laatste wedstrijd spelen: Geen doelen, wel kratten!

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Nog een keer negentig minuten het veld op en dan zit het seizoen erop. Komende zaterdag sluit LSVV’70, met vlag en wimpel kiezelhard gedegradeerd, het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Floreant. De sympathieke club uit Boskoop is te gast op het Wim Mugge Sportpark en ook voor hen staat niets meer op het programma, zij zijn al geplaatst voor de nacompetitie. Gevolg is een wedstrijd met opvallende regels.

Zo zal er een aloude variant op het klosjesvoetbal gaan plaatsvinden. U weet wel, zoals vroeger op straat, elke speler een flesje of baksteen, en als die werd omgeschoten was je af. En dan stond je daar passief langs de kant: een half uur lang naar dat schele imbeciele buurjongetje te kijken, die voor geen meter kon voetballen, maar wel continu pal voor zijn flesje/steen bleef staan, zodat niemand hem om kon trappen.

Enfin, zaterdag gaat dit in optima forma plaatsvinden. De doelen worden van het veld gehaald en daarvoor in de plaats stapelen beide ploegen in het eigen strafschopgebied vijf kratten bier op elkaar. Om 14.30 gaat de bal vervolgens rollen, en wanneer de wedstrijd voorbij is? Dat weet niemand. De ploeg die als eerste alle kratten van de tegenparij heeft omgeschoten, heeft met 3-0 gewonnen.

Toegang op het Wim Mugge Sportpark is komende zaterdag voor een ieder gratis.