LSVV’70 gaat samenwerking aan met Stiltegebied

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Nog nooit vertoond in de voetballerij. Een voetbalclub die een samenwerking aangaat met een stiltegebied. De Amsterdamse WaterleidingDuinen, nabij Noordwijkerhout, zal per direct een hectare ter beschikking stellen aan LSVV’70. Het gebied zal drie keer per week worden ingenomen door een groep voetballers. Tussen de grazende bizons en hertjes is het voor een ieder verboden om te praten.

Het project komt voort uit de zoveelste wedstrijd waarin een aantal spelers van LSVV’70 niet de voeten, maar de mond laten spreken. Een eindeloze brei aan overbodige informatie wordt dit seizoen een hele week opgespaard om in de weekenden tussen 14.30 en 16.15 te uiten. Gevolg is een even eindeloze waslijst aan onnodige, totale oliedomme gele en rode kaarten.

De clubleiding van LSVV’70 wil de spelers in kwestie heropvoeden, en krijgt daarbij steun van het stiltegebied. De bedoeling is dat elke speler individueel drie keer per week naar de hectare afreist, om daar op een stoeltje tussen het grazende vee plaats te nemen. Er mag gedurende anderhalf uur (2×45 minuten met bekertje thee tussendoor) niet worden gepraat. Het doel is om de recalcitrante spelers aan te leren dat de wereld er prima uitziet als zij hun frustraties voor zichzelf houden. Of in ieder geval, niet botvieren op een scheidsrechter.

In eerste instantie heeft LSVV’70 besloten om Ernst van Ruiten, Alen Stjepanovic, Neal Petersen, Maarten Metz en Stijn Kalsbeek aan te melden voor de cursus. Het vijftal grossieert dit seizoen in kaarten en overbodige discussies met de scheidsrechter. Verschillende bizons laten weten uit te kijken naar hun nieuwe vriendjes in de wei.