LSVV’70 is en blijft de beste Studentenvoetbalvereniging van Leiden

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

De voorpret was groot bij zowel LSVV’70 als Football Factory. De bezoekers, met knuffelboegbeeld Nino Poulina, dachten voor het eerst in de geschiedenis een serieuze kans te maken op een goed resultaat. Totdat de scheidsrechter voor de eerste keer floot en LSVV’70 vrij eenvoudig met 2-0 won. De aloude hierarchie tusen beide studentenvoetbalverenigingen werd weer eens zichtbaar.

Demian Flippo, Gerben Groenendijk, Jochem van der Graaf, Neal Petersen, Dammes Waasdorp, Guus van Kessel en Joppe Gloerich. Zeven spelers met bovengemiddelde kwaliteiten, maar gisteren moesten ze door uiteenlopende redenen verstek laten gaan. Toch kan het LSVV’70 van dit seizoen alles opvangen. Gisteren legden de Sleutelstedelingen opnieuw een uitstekende teamprestatie op de mat.

Voor rust stapelde LSVV’70 kans op kans op kans op kans. Twee keer de lat, een bal van de doellijn en tal van reddingen van Rocky Poulina stonden een grote ruststand in de weg. Uiteindelijk was het vlak voor rust Erwin Humme, het grote talent van de thuisclub, die zeer beheerst de openingstreffer maakte. Na rust was het spel wat meer in evenwicht, zonder dat Football Factory aanvallend veel in kon brengen. Het was wachten tot de genadeklap en die kwam in de slotminuut van de voet van Ernst van Ruiten. De ijzersterke middenvelder schoot LSVV’70 met een bekeken lob naar een dikerdiende 2-0 zege.

Compliment aan Football Factory voor de positieve en mooie beleving van de Studentenderby.