LSVV’70 knokt zich langs Oosterheem

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28
Onder uitstekende weersomstandigheden wist LSVV’70 op het eigen Wim Mugge Sportpark zaterdag SV Oosterheem met 3-2 te verslaan. Zonder trainer/speler Freek Jansen, die voor zijn werk het Nederlands Elftal achterna reisde naar Kazachstan, hadden de Studenten direct de controle van de wedstrijd in handen.
Uit de eerste uitbraak kwamen de bezoekers echter op een 0-1 voorsprong. Dit werd binnen tien minuten recht gezet. Eerst was het spits Joppe Gloerich die een fraaie voorzet van Erwin Humme binnensloeg met het hoofd. Kort daarna zette Rick Baarda met fabelachtige pass Michiel Ebbing vrij voor de doelman van SV Oosterheem. De topscorer van de Studenten twijfelde geen moment en met een fraai lobje verdween de bal achter de kansloze goalie.
Direct na rust sloegen de gasten uit Zoetermeer direct weer toe: 2-2. Hierna volgde een onrustige periode van beide partijen die werd beëindigd door een penalty in het voordeel van de thuisploeg. SV Oosterheem zag een speler met rood vertrekken vanwege commentaar op de leiding. Neal Petersen schoot vervolgens de Leidenaren eenvoudig vanaf de stip naar 3-2. De laatste twintig minuten wist de thuisploeg nog vier keer het aluminium te raken, maar veranderde er niks meer aan de score.
Door deze zege klimt de ploeg van interim-trainer Wim Mugge naar de vijfde plek. Volgende week wacht de Leidse derby tegen Boshuizen, de huidige nummer zeven van de ranglijst.