LSVV’70 maakt gehakt van VV Leiden

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Een ouderwetse Traditional. VV Leiden en LSVV’70 spelen sinds mensenheugnis mooie duels met elkaar. Vaak 2-2, soms een winnaar. Vandaag stond de kraker op het programma met VV Leiden als gastheer. Het werd een heroische en historische dag. Koploper LSVV’70 zette om 14.30 de motor aan en om 16.18 weer uit. In de tussentijd ging een LSVV-wervelwind genadeloos tekeer. Het resultaat? Een klinkende 1-5 zege voor de Studenten.

Freek Jansen opende na tien minuten de score met een vlammend schot van afstand. Acht minuten later was het opnieuw raak. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Jansen, die wederom de bal binnen pegelde. Een kwartier voor tijd deed de thuisclub iets terug, maar toch ging LSVV’70 met een ruime voorsprong rusten. Vlak voor de pauze zette Nils de Groot goed door, waarna Neal Petersen van dichtbij binnen tikte.

De1-3 voorsprong werd direct na rust vergroot. Jansen speelde Guus van Kessel in, die wegdraaide en vrij voor de doelman eenvoudig de bal binnschoof. Een half uur voor tijd werd het zelfs 1-5. Jansen vond op het middenveld Rick Baarda, die een steekpass gaf op Van Kessel, zelf doorliep en de piekfijne assist van Van Kessel van dichtbij binnen schoot.

In de slotfase nam LSVV’70 was gas terug, kreeg het nog enkele goede kansen, gaf was doelpogingen weg, maar dat was meer voor de formaliteit. Al met al een geweldige voetbalmiddag voor de koploper. De komende twee zaterdagen is LSVV’70 vrij. In maart gaat de Kampioenstocht 2016 worden hervat.