Stjepanovic: Van ongeleid projectiel tot voorbeeldprof dankzij verliefdheid

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Spelers en een kort lontje. Ook LSVV’70 kent door de jaren heen een paar recidivisten op kicksen. Toch komen ze uiteindelijk allemaal goed terecht. Een actueel voorbeeld is Alen Stjepanovic. De Kroatische troetelbeer was vorig seizoen met al zijn kaarten nog een grote sponsor van de KNVB. Maar dit seizoen blinkt hij uit in voorbeeldig gedrag, staat pas op één gele kaart, en laat zich ook voetballend steeds meer gelden.

Na een moeizame start heeft Steppa, zoals de publiekslieveling wordt genoemd, zich de laatste maanden ontpopt als stabiele basisspeler. Op het middenveld maakt hij een gretige indruk, zonder door te slaan in een speler die moeite heeft met gezag. ‘Mijn wilde haren heb ik van me afgeschud’, zegt Stjepanovic, vanochtend in de Kroatische Krant ‘De Papert”. ‘Vorig jaar was ik zoekende. Als voetballer, maar ook als mens. Ik viel op wat oudere vrouwen bijvoorbeeld. Mijn voorkeur voor moedertjes was bekend, maar dat sloeg een beetje door. Dan liep ik daar op een dinsdagmiddag op een schoolplein een beetje te dwalen, om te kijken of er moedertjes waren die naar me lachten. Het was blijkbaar een fase waar ik doorheen moest.’

Inmiddels zoekt Steppa het in een ander segment, met medewerking van zijn ploeggenoten. ‘In februari speelde we met LSVV voor de Leiden Cup tegen FC Boshuizen. Ik liet verstek gaan, omdat ik een date had. Ja, met een meisje, ja. Bij andere clubs zou zoiets nooit worden getolereerd, bij LSVV’70 was iedereen juist blij voor me. En er kwam een liefde uit voort, van beide kanten. We zitten nu allebei nog een beetje in de ontkenningsfase, zo werkt dat blijkbaar anno 2016, maar de vlinders in mijn buik maken me rustiger. Ik ben een gelukkig mens en daar heeft LSVV’70 bij geholpen. Nu wil ik dolgraag iets terugdoen en dat is bijdragen aan het kampioenschap. Dat zou mijn bekroning zijn op een jaar waarin ik echt voel dat ik volwassen ben geworden.’