Twijfel over kampioensdoelstelling LSVV-dames

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Het technisch hart van de vrouwenselectie van de Leidse studenten laat weten zich te gaan bezinnen op de tegenvallende resultaten van de laatste weken. De dames bliezen voorafgaand aan het duel met Van Nispen nog hoog van de toren, maar kregen uiteindelijk in de laatste minuut van de wedstrijd het deksel op de neus. Geestelijk moeder van Dames 1 Richelle Stel verklapte op de persconferentie na afloop dat het kampioenschap als doelstelling wellicht niet geheel realistisch meer is.

De charmante rood-witte trein begon op het eigen Wim Mugge Sportpark (Moeras 3) nog stormachtig door binnen 20 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord te zetten met doelpunten van Lugten en Krijtenburg. Maar ondanks een Martin Luther King-achtige speech bij de thee – waar aanvoerder Stigter voortaan koekjes en snoezige geurkaarsen zal verzorgen – liet men de wedstrijd toch uit de vingers glippen. In een sensationele apotheose bekroonden de dames uit De Zilk het veldoverwicht door in de 87e minuut de gelijkmaker binnen te koppen, een minuut later goed weg te komen bij een voorzet van Fraikin (die net-aan de uitblinkende Lanooij niet bereikte) en tot slot in de laatste seconden uit een klassieke scrimmage de 2-3 langs een verder feilloos keepende Westink te werken.

Het niet beschikken over wisselspelers mag misschien een verzachtende omstandigheid heten, supportersclub Ons Rood Wit liet met behulp van een persstatement direct na afloop van het duel weten geen “rotsvast” vertrouwen meer te hebben in het functioneren van trainer Jelles. Afzwaaiend LSVV-voorzitter Alen Stjepanovic pareerde die indirecte kritiek op het selectiebeleid van het bestuur door te stellen dat de positie van de coach niet ter discussie staat: “Jelles’ positie was al verloren na die 1-7 nederlaag in september. Of die 11-2. Daar hoeven we geen discussie over te voeren.”

De geboren Alkmaarder liet zelf weten zich vooralsnog geen zorgen te maken: “zolang ik geen witte zakdoekjes zie op de tribunes, zit het allemaal wel goed. Maar ik zie nog wel een aantal mogelijkheden voor verbetering.”

Sanne de Heer vindt dat LSVV niet alleen de supporters in de kou laat staan.

Sanne de Heer vindt dat LSVV niet alleen de supporters in de kou laat staan.