Voormalig kettingrokers Dames 1 startten antitabakscampagne

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

In de landelijke media is met enthousiasme gereageerd op de start van een antirookcampagne door een deel van de damesselectie van de Leidse Studenten Voetbalvereniging ‘70. De grootschalige campagne, vormgegeven met behulp van bushokjesposters, een Postbus51-spotje, en een website met informatie over de effecten van teer en nicotine op de veldbezetting in een traditionele 4-3-3-formatie, zal worden gevoerd onder de slogan ‘Voor elke sigaret, een bal in het net’.

De campagne is een initiatief van vier topvoetbalsters uit de LSVV-selectie. De dames – allen tot voor kort nog gepassioneerd sigarettenverslinders, wensen anoniem te blijven – hopen bewustzijn te creëren en hopen specifiek voetballers en voetbalsters aan te moedigen om te stoppen met roken.

De dames hadden al langer een slecht gevoel over de talloze pakjes Gauloises die dagelijks de longen verrijkten, maar kwamen naar eigen zeggen pas echt tot inkeer door het exorbitante paffen van oefenmeester Jelles. Eén van de dames: “We zagen onze trainer afglijden. Dat is verschrikkelijk, gun je zelfs je ergste vijand niet.” Een ander vervolgt: “Het ergste is die zweem van taboe die om de diagnose ‘verslaafd’ heen hangt. Onze trainer is er zelf van overtuigt dat elke sigaret een uitzondering is, en dat hij elk moment kan stoppen. Hartverscheurend.”

De campagne staat overigens volledig los van de interne gezondheidseffecten van het roken. “Kettingrokers hebben binnen no-time een verouderde en drogere huid. Dat is een kwestie van maanden. En dan hebben we het nog niet eens over die lucht in de auto, als je met vier van die chicks die net op de parkeerplaats hebben staan inhaleren naar een uitwedstrijd moet. Dat is voor niemand leuk.”