Wachten op witte zakdoekjes damestrainer Jelles nu echt begonnen

Warning: Undefined variable $post in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/2/1/0/lsvv70.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simply-sociable/simply-sociable.php on line 28

Katwijk – Aan de fonkelnieuwe tenues, het kortgemaaide kunstgras en de puik fluitende arbitrage mocht het zaterdag op sportpark Nieuw Zuid niet liggen, maar de dames van LSVV ’70 deden zichzelf voor de derde maal op rij tekort. Moest eerder tegen Oegstgeest en UDO nog geconstateerd worden dat de Leidsche schonen zowel mentaal als conditioneel nog achterliepen op hun tegenstanders – tegen het zwakkere Quickboys was daarvan geenszins sprake. De schamele punt die het 2-2 gelijkspel wél opleverde voelde voor het voltallig technisch hart dientengevolge als een nederlaag.

Lichtpuntjes vormden het bij vlagen Barça-achtige tiki-taka-voetbal op het middenveld, de buitengewoon kalm ingeschoten strafschop van Krijtenburg, en de bijna-beauty van De Heer Junior, die van een meter of 35 het aluminium trof. Dat voorkwam echter niet dat Quickboys ondanks vermoeid ogend voetbal (de clubnaam daarmee op beide elementen verloochenend) toch forse kansen wist te creëren en daarmee tot tweemaal toe de voorsprong wist te pakken.

Slechts om één reden hield het publiek de witte zakdoekjes na het laatste fluitsignaal op zak: afwezigheid. Het uitvak bleef in Katwijk angstvallig leeg vanwege de kraker die Heren 1 speelde op de Kikkerpolder. Uitstel voor executie, zo lijkt het. Geruchten doen de rondte dat verdeeldheid heerst binnen de spelersgroep, en dat een groep dissidenten onder het genot van enkele biertjes zaterdagavond spoedoverleg heeft gevoerd over het indienen van een motie van wantrouwen op de volgende ALV. Ook het charmeoffensief van David Michels over de sociale media zou feilloos in het plaatje passen van de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Voor trainer Jelles – tevens bestuurslid van de Leidse cultclub – komt het ter discussie stellen van zijn positie extra hard aan. Eerder dit weekend liet LSVV-hooligans-club ‘de IJzeren sleutels’ al weten geen vertrouwen meer te hebben in het antitransparante beleid van de kersverser voorzitter en diens bestuursgenoten.