LSVV ’70 1 zet zegereeks voort en maakt nog kans op de 2e periode

Vierde klasse A (zaterdag )-Na drie overwinningen tegen clubs uit de onderste regionen moest er op het door de thuisclub omgedoopte Wim Mugge Sportpark aangetreden worden tegen de nummer drie Alphense Boys. De Boys hadden ook nog eens het volle pond behaald uit de laatste zes wedstrijden. Logisch is het dan ook dat de bezoekers bij een overwinning een grote kans hadden op de tweede periodetitel. Daarbij waren de roodwitten wel afhankelijk van Woubrugge en anders kon het volgende week tegen Aarlanderveen nog gebeuren.

Het was trouwens heerlijk vertoeven langs de lijn op de warmste 16 februari ooit gemeten en dan te bedenken dat vorig jaar rond deze tijd de KNVB overwoog om de halve finale van de beker Feyenoord-Willem II af te gelasten, aangezien de temperatuur tegen de -15 aanliep en normaal is februari volgens het KNMI ook nog eens de koudste maand.

In het eerst kwartier waren de bezoekers uit Alphen aan den Rijn de betere ploeg en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van keeper Dammes Waasdorp. De roodwitten lieten  zich ook gelden met een strakke voorzet van Gerben Groenendijk, die door Jiddo Doornenbal net naast gekopt werd. Toch kwam Alphense Boys na vijftien minuten verdiend op voorsprong door een fraai afstandsschot van Ruben Rietdijk, die Waasdorp kansloos liet 0-1. LSVV ’70 kwam een paar minuten later op 1-1 nadat Doornenbal een dieptepass koelbloedig afrondde.

In de 25e minuut volgde een op het oog ongevaarlijke vrije trap, de sluitpost van de bezoekers riep “los”, deed dit dan ook en na de daaropvolgende scrimmage schoot Rick Baarda de 2-1 binnen. De thuisclub bleef gevaarlijk door middel van diepteballen op Doornenbal. Bij een van deze acties maakt de “Regilio Vrede” van de Alphenaren een domme duwfout op een ongevaarlijke positie. Doornenbal volgde het advies van hoofdtrainer Freek Jansen op en liet zich vallen en de scheidsrechter kon niet anders doen dan naar de stip wijzen. Paulus Egberts schoot de 3-1 onberispelijk binnen. Vlak voor rust was het wederom Baarda die de bal op een presenteerblaadje kreeg van de uitstekend spelende Egberts 4-1. Typerend voor de wedstrijd was dat in een soortgelijke situatie Alphense Boys het overzicht miste en de arbiter een einde maakte aan een turbulente eerste helft.

Na de pauze hoopten de kansen zich snel op voor beide teams. Na ruim een kwartier was het wederom Egberts die van eigen helft een rush begon, fraai een tegenstander uitspeelde en de 5-1 scoorde. De uitstekend keepende Waasdorp deed een “Schumachertje” maar kon niet verhinderen dat Jesse Boateng de 5-2 binnenschoot. De wedstrijd was gespeeld, al bleef LSVV gevaarlijk door de snelle Doornenbal. ,,Ik ben er 9 maanden uitgeweest door een vervelende liesblessure, maar voel me nu bijna weer volledig fit. Ik was vandaag nadrukkelijk aanwezig en ben zeer tevreden, al had ik zeker nog wel een doelpunt kunnen maken. We hebben nu wel een sterke basis staan en ik heb vertrouwen dat we nog leuke dingen kunnen gaan doen in de derde periode.”

Dat bij de Leidse Studenten Voetbalvereniging lekker voetballen voorop staat blijkt wel uit het feit dat uit de selectie van 23 spelers degenen worden gekozen die beschikbaar zijn en bij de wissels vandaag werd er met tape een 1 bijgeplakt als rugnummer omdat er al iemand met hetzelfde nummer in het veld liep. Hoofdtrainer Jansen ging tien minuutjes eerder weg. Niet om voor Voetbal International te werken, maar zijn neefje was jarig. Zo doe je de naam een cultclub te zijn alle eer aan en als je dan ook nog, zoals tegen de Alphense ploeg, met uitstekend spel een goed resultaat behaald is daar niets mis mee.

LSVV ’70-Alphense Boys 5-2 (4-1). 15. Rietdijk 0-1, 18. Doornenbal 1-1, 25. Baarda 2-1, 36. Egberts 3-1, 42. Baarda 4-1, 62. Egberts 5-1, 71. Boateng 5-2. Scheidsrechter: De Vries. Toeschouwers: 30.

LSVV ’70: Waasdorp, Van Beuningen, Huisman, Van Luxemburg (61. Van der Meer), Leugering, Baarda, Van der Graaf, Groenendijk (65. Casteel), Doornenbal, Van Kessel(76. De Groot), Egberts.

Alphense Boys: Tourné, Oliveira, Rietdijk, Roosberg, Kooistra, Boateng, Antoni, Roosberg, Tromp, Kabuta, Otman.

Bron: Leiden Amateur Voetbal