Dames 2 bindt ook Factory aan de zegenkar na zenuwslopende kraker

Zaterdagmiddag viel tegen Van Nispen het defensieve kwartje – vanavond bleef datzelfde kwartje 45 minuten lang keurig op z’n plek liggen. De tweede helft was weliswaar vanuit LSVV-perspectief niet om aan te gluren, maar de 3-0 van het eerste hoofdstuk bleek (ternauwernood) genoeg om de drie punten op het Wim Mugge Sportpark te houden. Niet geheel verdiend op basis van 90 minuten, maar het gevoel dat beklijft: Dames 2 komt op stoom.

Billenknijpen op de bank: Van der Veen, Roorda (aangeschoven na de training van Dames 1) en Dees verlangen naar het laatste fluitsignaal.

LSVV ving de studentenderby met het dit seizoen sterke Football Factory 1 aan, waar de wedstrijd tegen Van Nispen zaterdag eindigde: vanaf minuut 1 stond het zaakje defensief gezien als een huis van 4 ton. Met één klein maar zeer relevant verschilletje: Rietveld was teruggekeerd van een weekendje schoonfamilie en bleek wat energie te hebben opgespaard. Als een ware tornado zette de Blonde van Pijnakker het nog voor het verstrijken van de eerste minuut op een lopen, met de bal aan de voet, om de bal uiteindelijk snoeihard binnen te punteren (1-0).

En de hele eerste helft bleef de penningmeesteres de defensie van de voetbalfabriek teisteren. Na een klein half uurtje werd ze daarbij geassisteerd door de van Dames 1 geleende Van der Veen, die met een waanzinnige aanname wel raad wist met een steekpass van de steeds sterk positie kiezende Verwilligen (2-0). De 3-0 viel vervolgens een klein beetje uit de lucht, doordat Frasa even rechtstreeks een hoekschop binnenkrulde. Drie doelpunten was misschien zelfs wat te weinig, want de USC-ploeg was werkelijk geen schim van zichzelf.

Zaterdag een goede tweede helft, vanavond een goede eerste. Allebei goed was net even teveel gevraagd helaas: Football Factory knalde direct na de rust uit de startblokken, dicteerde 45 minuten lang het toneel, en kwam op eigen kracht volledig terug in de wedstrijd: met de thee amper achter de kiezen draaide een Factoriaans aanvalster knap weg van haar man, om de 3-1 binnen te werken (49e minuut), en met nog een klein kwartier te gaan werd de 3-2 tegen de touwen gewerkt. Gelukkig voor de thuisploeg bleef het daarbij: de ploeg van Rosanne Mulder verzuimde het veldoverwicht uit te drukken in een zonder meer verdiende zijnde gelijkmaker. Op het tandvlees, en met een sterk uitgebreide ziekenboeg, struikelde Dames 2 richting de streep, gemarkeerd door Ten Hoovens laatste fluitsignaal. Met de hakken over de sloot, maar dit zijn misschien wel de lekkerste overwinningen.

Volgende week komt Dames 2 opnieuw midweeks in actie, als op dinsdagavond het treffen met koploper UDO 2 (Huh, alweer koploper UDO? Deja-vu’tje met twee jaar geleden dit) wacht. Dat duel vangt om 20.00 uur aan op de Voscuyl, lumineus ideetje van de KNVB.