Zondag 2 struikelt over Center Court én ASC 4

Na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Leidsche Boys moest Zondag 2 van de Leidsche Studenten Voetbalvereniging zich herpakken om zondag weer te kunnen schitteren. Er werd afgelopen maandag al gelijk hoop geput uit het bericht dat de ALV van Leidsche Boys besloten heeft de stekker uit de club te trekken na dit seizoen.

Het Leidsch Dagblad en Unity.FM wisten te melden dat het einde van de Leidse volksclub werd ingegeven door een besluit van de gemeente met betrekking tot het terrein, maar de mannen van Zondag 2 zullen daar hun bedenkingen over hebben. Ondanks het verlies kwamen de studerende voetballers vorige week de tweede helft goed uit de kleedkamer. Helaas wisten de elf mannen onder leiding van gelegenheidsaanvoerder Pieter Verstappen na een ijzersterke eerste 15 minuten niet het verschil te maken. Toch zal dit kwartier prachtvoetbal voldoende angst bij de Leienaren hebben ingeboezemd, waarna zij zeker en vast het zekere voor het onzekere hebben genomen.

Het moest beter deze week. Er moest geoogst worden van wat er in de vorige wedstrijd gezaaid was. Elke LSVV’er weet dat als er tegen ASC gespeeld moet worden, er altijd gelijk een link wordt gemaakt met het grote Ajax uit de hoofdstad des lands. ASC is namelijk ontstaan uit een fusie tussen Cricket- en Footballclub Ajax en LAV De Sportman, we noteren het jaar 1918. Tot een jaar eerder was Ajax nog een Leidsche vereniging, maar nu zocht het zijn heil in Oegstgeest, waarna het fuseerde en de Ajax Sportman Combinatie het levenslicht zag.

Voldoende over de historie van de tegenstander, terug naar het voetbal. Hoe strak de kantine en het kleedkamercomplex er op Sportpark Overveer bij lag, hoe anders was dat met het hoofdveld. De lokale landheer had waarschijnlijk een paar uur voor aanvang van de wedstrijd zijn vee de mogelijkheid gegeven om op het heilige gras aan de Abtspoelweg te grazen, want het lag er mooi omgeploegd bij. Helaas startte Zondag 2 de wedstrijd niet als een huppelende koe die weer de wei in mag, maar meer als een koe die richting het slachthuis sjokt. Gelukkig kwamen de jongens in het Rood en Wit beter in het spel en werden er ook kansen gecreëerd. Het initiatief werd langzaam maar zeker in eigen hand genomen en het lukte ingeleende spits Paul zelfs om met het hoofd gevaarlijk te worden. Maar toen het er naar uitzag dat Erik van Seventer zijn goal zoals gewoonlijk schoon ging houden in de eerste vijfenveertig minuten, sloeg het noodlot toe. Een doorgewinterde routinier van ASC 4 wist tot zijn eigen verbazing én die van zijn ploeggenoten met een bekeken bal Erik te verrassen, waardoor 1-0 als ruststand moest worden genoteerd.

In de rust werd er geconstateerd dat het echt niet slecht ging en met wat tactische analyses van aanvoerder Dick en inmiddels graag geziene invaller bij Zondag 2, Wietse Jelles, begaf het team zich via de spelerstunnel weer naar het centercourt. Helaas ging het in deze tweede helft volledig mis. De tegenstander had haar ogen in de eerste helft goed de kost gegeven en had dit in de rust vertaald naar een nieuw technisch plan. Dit plan resulteerde in het vastzetten van spelers waardoor Zondag 2 geen fatsoenlijke opbouw kon bewerkstelligen. Al snel kregen de Leidsche studenten de 2-0 en 3-0 om de oren. Je zag dat de koppies gingen hangen en ook rushes van Wietse, Pieter of Sol bleken niet de uitkomst. Nadat het enige lichtpunt van de tweede helft een schot van Jelles was, dat hij gekeerd zag worden door de keeper, floot de scheidsrechter af bij een 5-0 eindstand.

Onder de douche kon er al snel worden gereflecteerd dat dit niet de weg omhoog was en dat er sneller moest worden geschakeld tussen systemen. Deze geluiden geven dan ook gelijk weer hoop om de volgende wedstrijd gewoon weer punten te pakken. In het eerste weekend van februari zal Zondag 2 het opnemen tegen Foreholte en zal daarom afreizen naar Sportpark Elsgeest. Hopelijk zal er daar beter voetbal op een veel betere mat worden gelegd. Aftrap om 12.00, we zien u graag!