LSVV 3 – Be Fair

De kicksen konden weer uit de kelders en van de balkons gehaald worden, want de eerste wedstrijd stond op het programma tegen de eerlijke vrienden van Be Fair. De tegenstander won de eerste wedstrijd overtuigend dus we wisten dat het een zware kluif ging worden. Terwijl buiten het zonnetje vol aanwezig was, trok iedereen het gloednieuwe tenue aan. Met Twynstra Gudde als nieuwe sponsor, shoutout. De nieuwe captain, Maarten Smit, nam het woord. Het duurde niet lang of ‘de dubbel’ kwam al voorbij in de voorbereidende speech. De ambities voor LSVV 3 zijn duidelijk, kampioen worden en de beker pakken. Vervolgens werd een tactische 5-3-2 besproken en iedereen wist wat hem te doen stond.

LSVV 3 komt slecht uit de zomerstop want na 5 minuten staat het al 1-0 door een fraaie vrije trap van Be Fair. Voorafgaand had de bal er aan de andere kant ook al in gekund, maar het bleek dat baltovenaar Amoz nog zijn dozen om zijn schoenen had zitten, waardoor een 1 op 1 niet kon worden afgemaakt. De bal lag na een kleine 10 minuten alweer in het net toen sloopkogel Erik heel even zijn man uit het oog verloor die de bal binnen schoof.

Er was nog geen paniek want LSVV was een stuk beter en creëerde veel kansen. Ongeveer 10 minuten voor rust werd LSVV dan ook eindelijk beloond. Victor kwam met een afgemeten voorzet op Gerrit die hem binnenkant paal kopte, waarna Job de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Niet veel later maakte Job, die zijn debuut maakte als officieel wedstrijdlid, al de volgende treffer na enigszins gefrommel in de zestien van Be Fair. Met 2-2 was het rust en het gevoel was er ‘erop en erover’.

En zo kwam LSVV ook uit de kleedkamer, want niet veel later na de rust, maakte captain Maarten Smit de 2-3 na een feilloze counter. De rest van de tweede helft was het tegenhouden en proberen via de counter de score uit te breiden. Er werd weinig weggegeven, maar de counters werden ook handig afgeslagen door Be Fair.

De wedstrijd naderde het einde met wat opstootjes. Johanan had de cirkelzaag lekker laten draaien, Gerrit maakte ietwat lompe maar nuttige overtredingen en ook Jappoe, die schitterde in afwezigheid tijdens de voorbereiding, vond zijn tegenstander in het broekzakje na de wedstrijd. Het was op het scherpst van de snede maar het leek alsof de drie punten mee konden naar het Leidse. Tot in de laatste minuut Thijmen, die de avond daarvoor zijn kop eraf had gezopen, een fout beging. Hij nam de bal aan vlak buiten de zestien en wilde de bal oppakken in de zestien, maar de wereld draaide net twee seconden sneller dan het hoofd van de inval-doelman, waardoor de tegenstander net wat eerder bij de bal was. De aanvaller van Be Fair wilde aanleggen voor het schot tot Gerrit een sliding inzetten en de bal wegtikte en daarna wellicht de tegenstander wat mee nam. Na het voelen van wat contact ging de aanvaller naar de grond met een theater waar die waarschijnlijk een Oscar voor krijgt, want de scheidsrechter trapte erin: penalty. De strafschop werd beheerst ingeschoten en direct klonk het eindsignaal. Overigens was Thijmen verder niet te benijden, want hij stond, ondanks de alcohol die nog door de aderen stroomde, perfect te keepen.

Al met al een enerverende voetbal middag op Sportpark ‘t Suyt waar Be Fair naar huis kon met een gestolen punt. Ondanks het zure gevoel, ligt voor LSVV de weg naar de dubbel nog open. Met ruime cijfers winnen van de volgende twee tegenstanders en de groepswinst moet te halen zijn.

Op naar de volgende wedstrijd, dan komt Hillegom 4 op bezoek.