5-0 winst voor LSVV 3: op koers voor groepswinst!

Na het daverende succes van het eerste verslag zijn we al snel weer terug, want er stond een midweekse speelronde op het programma. Hillegom 4 was de tegenstander. Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde en ondergetekende heeft het maar moeilijk bij kunnen houden, maar bij deze een poging tot een samenvatting.

Het donderde en bliksemde en er misten alleen nog meters bier. Al was dat dik verdiend geweest want ik kan u vast verklappen, LSVV 3 heeft goede zaken gedaan. Vanaf het begin was duidelijk dat LSVV de lakens uitdeelde in deze wedstrijd. Opnieuw in een 5-3-2 was het balbezit voor LSVV. Rond de zestien werd de bal rondgespeeld maar tot grote kansen kwamen we niet. Tot een dood spelmoment daar verandering in bracht. Mos had de dozen van z’n voeten gehaald en gaf een afgemeten hoekschop op het hoofd van Koen die hem snoeihard binnen kopte, de bevrijdende 1-0.

Vervolgens bleef het spelbeeld hetzelfde. Veel vrijheid maar weinig gecreëerde kansen. Gelukkig kwam Hillegom ook niet aan fatsoenlijke aanvallen toe. Onze topkeeper Niek was weer terug, maar had weinig te doen en had vroeg aan de thee gekund, maar desalniettemin bleef hij scherp en coachte hij de ploeg vooruit.

Met 1-0 gingen we de kleedkamer in. Er kwamen wat tactische omzettingen om ervoor te zorgen dat we meer gingen scoren. Daarnaast hielden we de wijze woorden van Erik van afgelopen zaterdag in ons hoofd ‘als je de andere kant op schiet dan de keeper verwacht, dan scoor je makkelijk’. U begrijpt, deze Cruijffiaanse uitspraak veranderde onze kijk op voetbal en met name scoren volledig.

En het bleek te werken. Het begin van de tweede helft was nog wat moeizaam, maar op een gegeven moment ging het lopen. Hoe de 2 en 3 -0 vielen, moet ik u even verschuldigd blijven. Dit terwijl ik als CV prima de tijd had om alles in me op te nemen. Puntje van feedback voor mezelf wat ik meeneem naar zaterdag. Wel kan ik u vertellen dat onze captain, Maarten Smit, opstond en alle resterende goals maakte in een tijdsbestek van 25 minuten. De 4-0 kwam voort uit een opstomende Amoz die met een Passchieriaans buitenkantje rechts middenvelder Wim diep stuurde die vervolgens de bal breed kon leggen op, jawel, Maarten Smit. Koud kunstje voor hem om de bal binnen te tikken. Niet lang daarna viel de laatste goal uit een verwoestend schot van onze opstoom trein Thomas die weliswaar gepareerd werd door de keeper, maar als een echte spits kon Smit de bal alsnog binnentikken.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd liet de spits van Hillegom aan de scheids weten dat hij er geen zin meer in had en morgenvroeg weer de kraanmachine in moest klimmen. De scheids begreep dat, besloot Hillegom uit hun leiden te verlossen en floot af.

Door deze ruime overwinning van 5-0 staat LSVV bovenaan in de groep. De volgende wedstrijd zetten we koers richting Ter Aar voor een wedstrijd tegen onze vrienden van TAVV. Bij winst maakt LSVV grote kans op de groepswinst en daarmee blijft het in de race voor de befaamde ‘dubbel’.