BREAKING NEWS: Cziommer niet door ontgroening: ‘Hij is te fit…’

Het leek zo mooi. De grote Simon Cziommer komend seizoen bij LSVV’70, titelfavoriet van de Vierde Klasse A en Cultclub uit Leiden. Gisteren maakte hij zijn transfer bekend, maar zojuist kwam het pijnlijke nieuws naar buiten. De overgang is afgeketst. Veel clubs hebben de medische keuring. LSVV’70 hanteert de ontgroening en daaruit bleek dat de middenvelder nog te fit is.

‘Natuurlijk is Simon voor ons een geweldige aanwinst, maar we moeten resoluut zijn’, zegt voorzitter Alen Stjepanovic. ‘Hij is veel te fit voor LSVV’70. We hebben hem vandaag uitgebreid getest. Voetballend superieur en de Derde Helft is absoluut aan hem besteed. In alles een aanwinst, alleen komt het nu nog te vroeg. Hij is simpelweg te fit en voetballend te goed.’

Trainer Freek Jansen baalt, maar denkt aan het clubbelang. ‘Een bal over vijf meter vooruit spelen is bij ons een unicum. We hebben de grootste lol, elke zaterdag opnieuw, en Simon zou een sensatie kunnen worden. Maar hij heeft nog zoveel klasse. We kunnen het hem niet aandoen om op dit moment bij LSVV’70 te komen spelen. Hoe pijnlijk het ook is, op dit moment zal hij toch verder moeten kijken naar een club in het betaald voetbal.’

Cziommer wil nog even niet reageren. Wel laat hij weten dat LSVV’70 in zijn hart zit en hij komend seizoen elke thuiswedstrijd tussen de Tifosi Curva Nord zal plaatsnemen. ‘LSVV’70 is DE Studenten Voetbal Vereniging van Leiden en van Nederland. Ooit zal ik het maagdelijke rood en wit dragen. Die dag gaat er zeker komen!’

Bekijk hier nogmaals het moment waarop Cziommer zijn transfer naar LSVV’70 bespreekt:

 

Cziommer - LSVV