LSVV’ 3 legt Metz alcoholverbod op

Het is een mooi stel, het nieuwe elftal van LSVV’70. Alle ingrediënten die van LSVV een cultclub maken zijn aanwezig bij LSVV 3. Onder leiding van Joren Jurgens en Maarten Metz heeft de ploeg zijn draai gevonden in het maagdelijke rood en wit. Toch is niet alles pais en vree. Zo is Metz in opspraak geraakt en hebben zijn ploeggenoten hem een sanctie opgelegd.

‘We doen dit puur voor Maarten zelf, we moeten hem tegen zichzelf in bescherming nemen’, zegt Joren Jurgens. ‘Ik heb het in het verleden zelf ook meegemaakt. In een groep wil je stoer doen, het mannetje uithangen, en dan ga je jezelf vergalopperen. Uit pure onzekerheid. Dat kan zich in allerlei vormen uiten. In het geval van Maarten gebeurt dat met drank, maar dan ook echt teveel drank. Dat is niet goed. Hij heeft een prachtige vrouw, een geweldige zoon. Die mogen niet de dupe worden van zijn heftige drang naar de fles. Daarom zijn we hem met harde hand gaan helpen. In zijn belang.’

Metz is kort in zijn commentaar. ‘In principe praat ik alleen op de zaterdagmiddag tegen scheidsrechters. Verder moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn.’