Dames 1 pakt eerste prijs op Wassenaars toernooi

Met een verdiende tweede plaats op het Frans Bosman Toernooi bij SV Wassenaar heeft Dames 1 het eerste eremetaal binnen. Na vier overwinningen op rij, moesten de sleutelstedelingen – onder leiding van captain De Heer – uiteindelijk het hoofd buigen voor de talenten van BSC ’68 uit Benthuizen, dat in het eerste duel nog verloor van LSVV ’70.

De ploeg bekroont met het behalen van het zilver de stijgende lijn die het afgelopen seizoen in de competitie neerzette. Saillant detail is echter wel de afwezigheid van oefenmeester Jelles, die gedurende het toernooi enkele audiofragmentjes en selfies vanaf een festivalterrein in Noord-Holland op sociale media slingerde. Het heeft er alle schijn van dat de Italofiel zijn krediet kwijt is bij de Leidse studentes en nu voor onbepaalde tijd buitenspel is gezet.

Dames 1 viert de winst van het zilver in Wassenaar. V.l.n.r.: Roorda, De Wit, Westink, Van der Poel, De Heer Sr., Zwep, De Heer Jr., Lanooij, De Jong.
Dames 1 viert de winst van het zilver in Wassenaar. V.l.n.r.: Roorda, De Wit, Westink, Van der Poel, De Heer Sr., Zwep, De Heer Jr., Lanooij, De Jong.