LSVV ‘70 dames declasseren ‘overlords’ (v)

Een wijze les voor de Augi-dames van zaterdag 1 van Football Factory: scoren op de dixo biedt geen garantie voor scoren op het veld. Het rood-zwart van het USC moest andermaal buigen voor het traditionele rood-wit dat thans resideert op het rap moderniserende Wim Muggen Sportpark. De damestak van Factory werd – zoals dat zo mooi heet – ouderwets door de sloot heen gehaald en op de kant drooggeslagen.

De derby tussen de studentes van de beide Leidse verenigingen droeg wat extra lading door de sneer die oud-FF-voorzitter Van Schie een week eerder had uitgedeeld op de lokale radio: de traditionele Leidse Studentenvoetbalvereniging ‘70 zou geen echte studenten meer herbergen. Met een studentikoos gehalte van 22 collegekaarthoudende vrouwen op het veld, kon Van Schie, zelf als 44-jarige numquam academisch alumnus nog altijd invallend bij het eerste van zijn club, toch niet helemaal in het gelijk gesteld worden. In sportief opzicht lieten de dames vervolgens ook nog even subtiel zien hoe de verhoudingen liggen.

Met maar liefst vier van de vijf zomeraanwinsten in de basis traden de bezoeksters van LSVV ‘70 aan de aftrap, maar na 4 minuten was het als vanouds Lanooij die tussen enkele rood-zwart geklede pionnen door zigzagde om beheerst de 0-1 in het net te leggen, daarmee zichzelf een mooi eerste verjaardagscadeautje bezorgend. Een slordige 10 minuten later zorgde de tot dusver ongevaarlijke thuisploeg eigenhandig voor de verdubbeling van die score, door een merkwaardige Ibracadabra-volley met de hak van Van der Poel, achter de eigen doelvrouw te koppen.

Direct na de limonade leek voor een moment enige spanning in het duel te komen, toen de uiterst spraakzame spits van Factory haar tweede opgelegde open-doelkans wel wist te verzilveren, maar drie minuten later gooide de inmiddels gearriveerde vijfde zomeraanwinst Van der Veen die hoop bruusk aan diggelen door de 1-3 langs de uitkomende keepster te schuiven.

De resterende 39 minuten leverden een eenduidig maar voor de neutrale supporter toch vermakelijk schouwspel op: zonder ook maar enigszins de teugels te laten vieren, liep LSVV uit naar 1-5, met een uitblinkende Anne-Lize als protagoniste. Esther Lugten verzuimde – met hulp van een zo nu en dan sterk keepende doelvrouw van Factory – zichzelf op het scorebord te zetten, maar stelde wel Lanooij en Amesz in de gelegenheid twee bloedmooie goals te maken. Vanaf het terras van het voormalige San Gorleo steeg zo niet veel later het met overtuiging gezongen ‘Bloed aan de palen’ op.

De ploeg van Coach Jelles viert winst in de studentenderby op het voormalig San Gorleo.
De ploeg van Coach Jelles viert winst in de studentenderby op het voormalig San Gorleo.