Boegbeeld Jansen verwisselt schoenen voor trainersjas

De kogel is door de kerk. Rond een uur of 13.30 in de middag, stond de wereld afgelopen zaterdag even stil. Voorafgaand aan de Koetshuiscup-wedstrijd tegen Koudekerk, deelde LSVV-baken Freek Jansen zijn spelers mede na dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen te zullen hangen. Daarmee zet de sterspeler een punt achter een even roemrucht als schitterend tijdperk. Zijn besluit heeft veel losgemaakt in Leiden en omgeving.

“Wij zijn het bestuur van LSVV’70, FREEK IS LSVV’70…”

Citaat Alen Stjepanovic, voormalig voorzitter

De van oorsprong Gelderse Jansen – het eerste levenslicht toelachend op de eerste dag van juni ’83 – werd in de zomerstop van 2006 binnengehaald door oudere broer en clubvoorzitter Koen Jansen en tekende onder diens toeziend oog in de zonnige namiddag van dinsdag 23 mei 2006, gezeten naast zijn eveneens tekenende oudere broer Wouter, een contract bij de Leidse studentenformatie. Dat broerlief Wouter een contract voor drie seizoenen, en broekie Freek in eerste instantie enkel een éénjarig contract kreeg voorgeschoteld, was louter een schijngebaar van de voorzitter naar bestuursgenoten en club geweest, want ook destijds kon geen enkel lid zich de laatste algemene ledenvergadering heugen. Desalniettemin: een speler die ‘uit én in principe’ nooit verdedigt, en voor wie een bal koppen hetzelde voelt als hands maken, kun je maar beter even op de proef nemen alvorens ‘m definitief voor de eeuwigheid vast te leggen. De rest is geschiedenis. Freek Jansen is de grondlegger voor alles wat LSVV’70 momenteel is: een bloeiende cultclub waar plezier en prestaties op een unieke manier samenkomen.

Jansen legt tijdens de kampioenswedstrijd van seizoen '15/'16 aan om uit te halen.
Jansen legt tijdens de kampioenswedstrijd van seizoen ’15/’16 aan om uit te halen.

Uiteraard blijft de jongste telg van de gebroeders Prodent de club gewoon trouw, zij het in zijn trainersjas en als het boegbeeld van de club. De door De Mug bijgestane oefenmeester heeft te kennen gegeven er alles aan te doen LSVV ’70 een stabiele positie in de 3e klasse te bezorgen. En mocht dat voornemen alsnog komend voorjaar al in het water vallen, dan blijft de olijke reporter gewoon doorvoetballen. In de vierde klasse is het immers nog wel te doen wat kilo’s extra mee te torsen.

Onze berichtgeving staat in de schaduw van een werkelijk waar prachtig artikel op de site van leidenamateurvoetbal, leestip XXL:

http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2017/zaterdag/2en3deklasse/freek-jansen-stopt-na-de-magische-200-grens/

Freek Jansen speelde als klein opdondertje in de jeugd van DVV Duiven. Na een serieus avontuurlijke periode bij De Graafschap en NAC Breda, keerde hij via een enkel seizoen SV Babberich Hoornstra terug in Duiven. Tijdens een kortstondig bivakkeren in Brabant speelde hij voor TSVV Merlijn, waarna hij zich in 2006 bij de mooiste club uit zijn carrière mocht voegen. Op dit moment is Jansen bij LSVV ’70 bezig aan zijn elfde seizoen.

Speler en hoofdtrainer Freek Jansen staat de pers te woord, bijgestaan door bestuurslid Nils de Groot.
Speler en hoofdtrainer Freek Jansen staat de pers te woord, bijgestaan door bestuurslid Nils de Groot. Naast de speelminuten en het coachen van het eerste elftal, is Jansen sinds jaar en dag bestuursadviseur en HET boegbeeld van de club