LSVV ’70 en UNICEF bevestigen formeel samenwerking

Irene Hardenbol (UNICEF Nederland) en Wietse Jelles (LSVV '70) bevestigen de samenwerking tussen de Leidse cultclub en de VN-kinderrechtenorganisatie.
Irene Hardenbol (UNICEF Nederland) en Wietse Jelles (LSVV ’70) bevestigen de samenwerking tussen de Leidse cultclub en de VN-kinderrechtenorganisatie.

Onder belangstelling van de massaal toegestroomde landelijke pers zetten studentenvoetbalvereniging LSVV ’70 en de Nederlandse afdeling van UNICEF vandaag in Den Haag een bijzondere samenwerking in gang: de Leidse cultclub is met ingang van vandaag partner van de Nederlandse tak van het VN-agentschap, en zal in ieder geval tot aan het einde van seizoen ’17/’18 UNICEF financieel steunen in haar strijd voor de universele rechten van het kind. Daarmee zet het Leidse rood-wit – sinds de oprichting in 1970 toch jeugdloos – zich vanuit het voetbal voor het eerst in voor de jeugd. Wereldwijd. De club volgt daarmee het voorbeeld van FC Barcelona, dat sinds 2006 eveneens UNICEF steunt.

Namens UNICEF Nederland zetten Casper Molenaar (coördinatie Midden- en Zuid-Nederland) en Irene Hardenbol (coördinatie West-Nederland) hun handtekeningen onder de samenwerking, die min of meer toevallig op een bestuursvergadering werd geboren: de leegte op het nieuwe donkerblauwe uittenue van de club en het gebrek aan financiële nood (LSVV ’70 behoort op dit moment niet voor niets samen met DoCoS als enigen tot de ‘vitale’ Leidse voetbalverenigingen), brachten de bestuursleden op het idee de ongevulde sponsorruimte te gebruiken voor de promotie van een goed doel. Mede naar voorbeeld van de ondersteuning van Fonds Gehandicaptensport, eerder de afgelopen jaren.

Met demonstratie van het nieuwe LSVV-uitshirt en de UNICEF-vlag, vieren beide partijen de gesloten overeenkomst. Van links naar rechts: Thed Brouwer (secretaris LSVV '70), John Koesveld (penningmeester LSVV), Wietse Jelles (voorzitter LSVV), Casper Molenaar (regioconsulent UNICEF) en Thomas Loos (LSVV-bestuurslid PR/activiteiten).
Met demonstratie van het nieuwe LSVV-uitshirt en de UNICEF-vlag, vieren beide partijen de gesloten overeenkomst. Van links naar rechts: Thed Brouwer (secretaris LSVV ’70), John Koesveld (penningmeester LSVV), Wietse Jelles (voorzitter LSVV), Casper Molenaar (regioconsulent UNICEF) en Thomas Loos (LSVV-bestuurslid PR/activiteiten).

LSVV committeert zich voor de contractperiode aan het binnenhalen van een vast jaarlijks bedrag, en zal daarnaast op zoek gaan naar aanvullende activiteiten om zowel de promotie van UNICEF’s werkzaamheden als de financiële basis van dat werk verder uit te breiden. Zo zal de opbrengst van jaarlijkse activiteiten als de Grote LSVV Quiz (red.: afgelopen 10 maart nog glorieus gewonnen door Team FC Afkicken) en het Leidsch Studentenkampioenschap (coming up!) dit jaar worden gedoneerd aan UNICEF. In het voorjaar van 2018 buigen beide partijen zich over een evaluatie van de samenwerking en een eventuele contractverlenging.

Sinds afgelopen maand spelen de veldvoetbalteams van LSVV ’70 (zowel de dames als de heren) wedstrijden tegen tegenstanders met overheersend rode tenues in het nieuwe academisch-blauwe tenue, dat het logo van UNICEF draagt.

UNICEF - Hoe zat dat ook alweer?