Ook met baby’s, hypotheken en leasebakken nog studentikoos: Ouwe Oliebollen eren historie

Louter flinke namen in een afgelegen zaaltje achterin Zoeterwoude kleurden een anders grijze zaterdag met klasse van weleer rood-wit. Het aantal reünie’s loopt de laatste jaren de spuigaten uit, maar dat zegt natuurlijk wel wat over de Leidse cultclub. LSVV ’70 keek afgelopen zaterdag eens even ouderwets achteruit (naar de historie én de schutterende defensies) en de oude garde blies net als de huidige sterren de oude traditie van het Oliebollentoernooi nieuw – nu al welhaast pensioengerechtigd – leven in: het ‘Ouwe Oliebollentoernooi’ was geboren.

Loting! De indeling van de gekozen sterrenformaties geschiedde geheel onpartijdig naar generatie.
Loting! De indeling van de gekozen sterrenformaties geschiedde geheel onpartijdig naar generatie.

Peter Praatjes (oud-voorzitter ’00-’02, erelid, naar eigen zeggen korte lijntjes met Ajax) had het allemaal weer keurig georganiseerd: een weekend eerder had ‘ie alle Meerburg jeugdspelertjes nog de parketvloer in de was laten zetten, met behulp van Nestor Weststrate was een WhatsApp-groep opgezet met alle vindbare telefoonnummers van de generaties jaren ’90 en ’00 (alles daarvoor is inmiddels echt bijna pensioengerechtigd), en niet de minste namen kwamen uiteindelijk van heinde en verre om de zaalschoenen onder te binden. Een greep uit de all-stars? Karim Idrissi, alle Waasdorpjes, Lagro, Wammes, Schuitema, Cammelbeeck, ‘Diggel’, Joop, Storm – het hield niet op.

Scorebord-journalistiek voor de één, het bewijs van eeuwig talent voor de ander (Wim's favorietjes). De cijfers logen er echter niet om.
Scorebord-journalistiek voor de één, het bewijs van eeuwig talent voor de ander (Wim’s favorietjes). De cijfers logen er echter niet om.

Geen reünie is echter compleet zonder Sir Wim Mugge, en dus nam ‘El Mosquito’ de coaching van alle vier de strijdende formaties (De DenkTank, De Kutstudisten, Mietjes Leiden, en Wim’s favorietjes) voor zijn rekening. En met succes! Een middag vol strijd, ingehouden pijntjes, geruststellende appjes naar het thuisfront, en ouderwets LSVV-gevoel (een chronische discrepantie tussen de wil en het voetenwerk) volgde, waarbij het geen verrassing mocht heten dat uitgerekend Wim’s favorietjes afgetekend de concurrentie achter zich lieten en de eerste Ouwe Oliebullencup in de clubhistorie pakten.

Mooi stel!
Mooi stel! Herken de grootheden!

Bij louter voetballen bleef het natuurlijk niet, want onder leiding van Praatjes werd er zelfs nog even stevig afgepilst in het Leidse met de mannen van de lange adem, te weten Rutger (Waalkes, niet Goudriaan!) Joop en Gerrie Waasdorp. Een initiatief dat nota bene strandde op een afstudeer-/verjaardags-/samenwoonfeestje van de huidige doelvrouw van Dames 2 (Zwep). Daarmee was de cirkel pas echt rond.