Football Factory-dames flirten met LSVV ’70: training op WMS

Een opmerkelijk gezicht: te midden van LSVV 1, Jong LSVV, LSVV 3, LSVV 5 en Dames 1 & 2 trainde er vanavond nóg een team op het Wim Mugge Sportpark. De damesselectie van ons kleine broertje Football Factory! Onder grote belangstelling van de rood-witten, werkte het vrouwelijk rood-zwart – onder de bezielende leiding van FF-vedette Brian Thong – een bloedserieuze training af. Een bijzonder signaal van de dames én van Thong, dat laat gissen naar uitleg.

Thong zette in eerste instantie zijn pionnetjes nog uit op het hoofdveld, maar bleek niet geïnformeerd over de massaliteit waarmee op een doorsnee woensdag getraind wordt door LSVV. Gelukkig konden de trainer en zijn dames met hulp van toesnellende oud-voorzitter Jelles en de honkbalverlichting van Biënto alsnog trainen op het honkbalveld. Maar waarom deze actie?

De Lammenschansweg, met links de middenberm waar FF VR3 de trainingen zal afwerken dit seizoen. Stipt 20.00 uur omgekleed ter hoogte van de flitspaal, dames!
De Lammenschansweg, met links de middenberm waar FF VR3 de trainingen zal afwerken dit seizoen. Iedere dinsdag stipt 20.00 uur omgekleed ter hoogte van de flitspaal, dames!

De praktische verklaring is simpel: het USC is te klein. Dat was voor LSVV ’70 ooit (in 2004) reden om uit te wijken naar de toenmalige Kikkerpolder. Dat het voorheen groeiende FF eenzelfde stap zou maken liet zich reeds voorspellen. Maar we hebben het hier wel over het eerste damesteam, de selectie! Wij vermoeden dan ook dat FF Dames 2 z’n trainingen momenteel afwerkt in het Van der Werff-park, en FF Dames 3 traint op de middenberm van de Lammenschansweg.

“Maar webredactie,” horen wij u denken, “waarom dan uitgerekend de Kikkerpolder?” Of sterker, op zo’n woensdagavond, een echte LSVV-avond: “waarom uitgerekend het Wim Mugge Sportpark?” Welnu lieve leden, ook dat is uit te leggen. We hebben hier te maken met een ludiek protest tegen het feit dat de dames aan hun lot worden overgelaten door de club Football Factory! Eén veld is geen doen voor een beetje zichzelf respecterende club. Tel dat nog even op bij de signalen over gebrekkig materiaal en een clubcohesie vergelijkbaar met goeie oud-Hollandse gatenkaas, dan is het een kwestie van zoeken naar hulp van – pakweg – een oudere broer.

Welnu dames, jullie roep om hulp is niet onopgemerkt gebleven. Via deze link vinden jullie het inschrijfformulier. Die transferdeadline negeren we gewoon. Jullie trainen ook op woensdagavond? Geen probleem, aansluiten bij onze dames mag altijd. Wij zorgen voor gloednieuwe tenues, gloednieuwe ballen, hesjes, pionnen, een krat met bidons, een briljante kantine en eh…. Oh ja! Een hele gekke cultclub waar juist de lagere teams centraal staan. Nou, tot snel!