Mindere goden ingedeeld – part trois (eindelijk!)

Een warm weerzien voor de manschappen van Janssens met Lisse 9 en Rijnsburgse Boys 7, en een hoger team van sterkhouder Katwijk (vorig jaar 7, dit jaar 5!).
Een warm weerzien voor de manschappen van Janssens met Lisse 9 en ASC 4 en met hogere teams van sterkhouders Katwijk (vorig jaar 7, dit jaar 5!), Rijnsburgse Boys (van 9 naar 7) en Voorschoten (van 15 naar 13).

Sorry Jos! We waren even aan de drukke kant, maar gelijk heb je: deel drie van het fileren was beloofd, dus hoogste tijd om ‘m te delen.  Want het draait nu eenmaal om het gerommel in de marges, en dat gaan we als vanouds op alle niveaus zien dit seizoen. In het finale deel van deze heerlijke reeks: Dames 2, LSVV 5, en de DAC-boys van Zondag 2. Welk een weelde!

Laten we beginnen met de heren die zo moeten wennen aan dat nieuwe cijfertje 5. Spits Zomer vindt het zoveel meer dan die oude vertrouwde 4 klinken als kelderklasse. Maar och, beste Ard, het is natuurlijk hetgeen jullie op het veld vertonen dat daarin echt van doorslaggevende waarde is. Niettemin: die zevende klasse is een blijvertje. En met maar liefst veertien deelnemers, gaat het herboren LSVV 5 daar veel van zien deze jaargang. Te beginnen met Lisse 9 en het Alphense ASC 4, twee roemruchte angstgegners van vorig jaar. Maar de echte schoonheid zit natuurlijk in nieuwe ervaringen: Abbenes, DOSR, Teylingen en Warmunda – polderprominenten van de buitencategorie uit nederzettingen die ongetwijfeld nog gevrijwaard van moderne tandheelkunde en vrouwenkiesrecht zijn. Voeg daar een vleugje fusie (Sporting 12 en FCO 9) en usual suspects als VVSB en de bollenstreekbobo’s van Rijnsburg aan toe en de garanties voor smaaksensatie il quinto (Italiaanse bijnamen bekken nou eenmaal lekker) zijn gegeven.

De 5e klasse A is al jaren een feest van herkenning, en dat is dit seizoen niet anders. Zeven van de dertien teams hier zagen elkaar afgelopen jaar ook!
De 5e klasse A is al jaren een feest van herkenning, en dat is dit seizoen niet anders. Zes van de dertien teams hier zagen elkaar afgelopen jaar ook!

DoCoS 2, de beide Van Nispens, QuickBoys 2 en VVSB 1 – weinig onbekende gezichten in editie ’19/’19 van 5A. En de meest opvallende: onze studentenrivalen van Augustinus treden ook dit jaar aan tegen het tweede damesensemble van LSVV. En ook dit jaar in het rood-zwart, maar dan wel in het tenue van Oegstgeester veelvraat ASC. De laatste kunstgrasloze club van West 2 investeert na de spectaculaire verhuizing naar een nieuw complex met bakken in het binnenhalen van nieuwe teams door met pitchers te smijten, en dat valt goed bij de voormalig Factiorans. Niet zo gek na het materiaalloze verblijf op het USC. Wel mooi om de dames van captain Roos terug te zien! Grote vraag is wel of Football Factory daadwerkelijk een nieuw team op kan zetten vóór 22 september. Verder bijzonder: het ROAC van de nog altijd niet getransfereerde spelmaakster Bouwmeester heeft een stap van 4e naar 5e klasse gezet en werkt nu samen met MMO. Lugdunum 2 doet exact hetzelfde. En de laatste grote vraag: betekent een weerzien met Rijnvogels (maar dit jaar 4 en niet 5) ook een weerzien met Arie Schaap? Spannend!

Alles nieuw hier: de studenten van DAC vallen in een warm bad van kelderklassers . Vergelijkingsmateriaal hebben we nog niet, dus alles is even mooi.
Alles nieuw hier: de studenten van DAC vallen in een warm bad van kelderklassers . Vergelijkingsmateriaal hebben we nog niet, dus alles is even mooi.

De allerlaatste indeling in deze serie is ook de laatste toevoeging aan onze club: de sympathieke revolutionaire new kid on the block de Dinsdag Avond Club (DAC) gooit sinds de oprichting in Odessa hoge ogen in het Leidse studentenleven, en voegt daar nu een onmisbaar aspect aan toe: een eigen veldvoetbal-selectie. Met een natuurlijke afkeer van verplichtingen gaan dingen als een was- of fluitschema nog voor de nodige uitdagingen zorgen, maar het gaat hier natuurlijk om affiches. DAC heeft een LSVV-primeur met een ontmoeting met Boshuizen. Daarnaast wachten maar liefst twee teams van Van der Sar’s oude Foreholte, WVC 6 (Roelofarendsveen) en het elfde elftal van RKDEO – kennelijk een uit de kluiten gewassen voetbalnederzetting in het weinig roemruchte Nootdorp. En tot slot: twee briljante kikkerpolderderby’s (Lugdunum 2 en UVS 2), waarvan er één ook nog eens de allereerste krachtmeting ooit tussen LSV Minerva en DAC zal worden. UVS 2 – LSVV 2 is nu al één van de meest spectaculaire ontmoetingen van ’18/’19!