De LSVV ’70 Pubquiz 2018 was een succes!

Na een jaar van afwezigheid was de beruchte LSVV’70 Pubquiz sterker terug dan ooit. Met een opkomst van maar liefst 15 teams, zat Café Bad Habits voller dan ooit. Verder waren de verschillende LSVV teams goed vertegenwoordigd met spelers van nagenoeg alle teams. 2 hoogtepunten hierin waren wel het externe team van het AD: ‘Ode aan Prince Polley’, die, ondanks geen lid te zijn van de club, aandrongen op deelname én het combiteam bestaande uit 2 gezanten van Zaterdag 2 en 2 dames uit Vrouwen 2.

Na genoten te hebben van een heerlijk burgertje van het speciale menu (zie onder), werd er omstreeks 19.53 gestart met de quiz.

Onder leiding van Freek Jansen werden eerst de huishoudelijke mededelingen gedaan en werden de spelregels uitgebreid toegelicht. Verder werden de te winnen prijzen onder de aandacht gebracht en dat betroffen geen lullige prijzen:

1e plaats: 4x kaarten wedstrijd De Graafschap
2e plaats: 4x kaarten wedstrijd ZZ Leiden
3e plaats: 4x dinerbon Bad Habits
4e plaats: 4x bierpakket
5e plaats: 4x LSVV-sjaal

Laatste: Rondvaart met LSVV 1 bij promotie

Na het noemen van deze prijzen waren de teams des te gemotiveerder om te presteren.

De quiz was uiteindelijk in alle lagen erg spannend. Zo vochten de damesteams en het combiteam om de felbegeerde laatste plaats, waren er wel 5 tot 6 teams in de race voor plek 3 t/m 5 en waren ‘Ode aan Prince Polley’ en ‘De Opa’s’ verwikkeld tot een strijd voor de eretitel. Nadat het lang gelijk op ging werd er al in ronde 3 en voornamelijk in ronde 4 een verschil gemaakt die niet meer te overbruggen was voor ‘De Opa’s’. Onze clubgenoten waren op waarde geklopt door de terechte winnaars van de editie van 2018: ‘Ode aan Prince Polley’.

Teamcaptain Neal Petersen na afloop: ‘We hebben lang tegenstand kunnen geven. Uiteindelijk zie je dan toch dat zij vaker trainen en dat vertaalde zich uiteindelijk in een licht over(ge)wicht. Desalniettemin hebben wij het optimaal gepresteerd, wetende dat we alleen de laatste ronde over een complete selectie konden beschikken’.

Gedurende de avond begon de stem van Freek het enigszins te begeven, maar hij gaf niet op, dronk een theetje een maakte de quiz in stijl af. Het was al met al een geslaagde quizavond!

Hieronder de prijswinnaars van afgelopen weekend:

1e plaats: Ode aan Prince Polley
2e plaats: De Opa’s
3e plaats: De betere helft van het 4e
4e plaats: Babangida Boys
5e plaats: De vossen

Laatste: Lekker met de meiden

Nog een opmerkelijke gebeurtenis tijdens de prijsuitreiking waren de uitspraken van LSVV 1 spits Jurgen Bouwman, teamcaptain van de De Vossen. Hij had het over h**ren of iets dergelijks. Voor deze uitspraak heeft het bestuur hem een reprimande gegeven, maar tegen beter weten in…