Ongeslagen LSVV 5 op weg naar beste seizoenstart sinds de naamwisseling

Vijf uit vijf. Zowel in de beker als in de competitie is het recreantenteam van LSVV ’70 voortvarend van start gegaan. Met maar liefst 6-0 werd Sporting Leiden aan de kant gezet. Een overwinning die overschaduwd werd met brakheid, bier, blessures en drie gemiste kansen van wannabe-captain Cnossen.

De aanloop naar de wedstrijd begon goed: zoals altijd had dhr. D. van Berkel last van zijn hamstring. Hij ging kijken of hij mee kon doen, maar besloot uiteindelijk dat hij 90 minuten kon volmaken. Classic Theo.

Voor de start van de wedstrijd waren maar liefst achttien man aanwezig. Met een strak tenue, brakke koppies en een lichte alcoholdamp mochten ze eerst opdraven voor de teamfoto. Hoewel afgesproken was dat daarna de voltallige selectie gezamenlijk een warming-up zou doen, stonden er maar vijf man opgewarmd aan de aftrap.

De eerste helft begon daarom erg slecht. Ballen kwamen over 5 meter niet aan. Dhr. Schelvis werd elke keer de diepte ingestuurd, terwijl de bal over de achterlijn zeilde. Mensen werden bij corners niet bereikt en de tegenstander werd met counters nog behoorlijk gevaarlijk. Het dieptepunt werd bereikt toen captain Hennen dhr. P. van Berkel van tactische inzichten wilde voorzien, waarop de nummer 9 antwoordde: “Ik heb mijn eigen tactiek.” Gelukkig werd net voor de pauze, na enig druk zetten en een vlijmscherpe pass van dhr. Cnossen, de bal in het doel gewerkt door dhr. Hennen.

De captain had in de rust de mannen weer op scherp gezet en wissels toegepast. Het leek hem een uitstekend idee om te rouleren met de aanvoerdersband, inzake dhr. Cnossen was dit echter aan dovemans oren gericht. Pesten gebeurt blijkbaar niet alleen op het schoolplein, want voor de wedstrijd begon had dhr. Cnossen de band al afgepakt van dhr. van Ouwerkerk. Een typerend beeld van een 12-jarig jongetje dat vast zit in het lichaam van een 23-jarige. Classic Victor.

De tweede helft begon een stuk beter dan de eerste, voornamelijk wat betreft het afmaken van kansen. Toen dhr. Cousin, dhr. Cnossen (2x), dhr. Tellam en dhr. Velthuizen de score hadden uitgebreid en de tegenstander door blessures met tien man kwam te staan, was de wedstrijd gespeeld.

Dit werd pijnlijk duidelijk toen de schiettent geopend werd en de keeper een goede sta-in-de-weg bleek voor dhr. Cnossen en dhr. P. van Berkel. Gelukkig heeft laatstgenoemde een ‘eigen tactiek’, wat dat dan mag zijn mag Joost weten. Met zes punten uit twee wedstrijden kon eindelijk het bier vloeien, vlees gegeten worden en koppen kaal geschoren worden. Hulde!