UVS heet LSVV ´70 van harte welkom

 

Het leek uit het niks te komen, maar opeens was daar de verhuizing van LSVV ‘70 naar het complex van UVS, waar de clubs een uitgebreide samenwerking aangaan. Het bestuur van UVS ziet de gedeelde toekomst met vertrouwen tegemoet: ¨Dit gaat een enorme positieve impuls geven aan beide verenigingen.¨

Voor velen een verrassing, maar er gingen maanden van gesprekken vooraf aan de verhuizing. ¨Toen dit voor het eerst ter sprake kwam, waren we gelijk enthousiast,¨ aldus De Tombe. ¨In het leven moet je in kansen denken en ik denk dat onze clubs enorm veel voor elkaar kunnen betekenen. We hebben zorgvuldig met elkaar gesproken en de tijd genomen om tot een overeenkomst te komen die goed is voor beide verenigingen en echt voor de lange termijn is.¨

 

Tijdens de gesprekken werd er ingezet op een verregaande samenwerking, waarbij beide clubs hun eigen identiteit en bestuur behouden. De clubs vullen elkaar mooi aan, UVS heeft veel jeugdteams, LSVV ‘70 heeft geen jeugd, maar wel de nodige seniorenteams. Er wordt zelfs al gesproken over een samenvoeging tussen twee teams van de clubs. Een mooi symbool van de samenwerking, al is het niet te verwachten dat dit veel voorkomt. De samenwerking zit hem vooral in het delen van het complex, financiële stabiliteit en het eventueel gezamenlijk organiseren van activiteiten. Van de combinatie van “voetbal en prestatie” bij UVS en “gezelligheid en voetbal” bij LSVV ‘70 zullen beide verenigingen profiteren. 

Al met al wordt er reikhalzend uitgekeken naar de gedeelde toekomst en kan LSVV ‘70 rekenen op een warm welkom van de UVS´ers. Het bestuur van UVS is opgewekt. De Tombe: ¨Dit gaat beide verenigingen veel goeds brengen, dat kan niet anders. LSVV ‘70 zal zich hier snel thuis voelen en die studentenhumor die ze meebrengen, ik vind het geweldig.¨

 

Bestuur UVS