Wát een dag!

Hemelvaartstoernooi 2022

Wát een dag. Donderdag 26 mei was het na twee jaar smachten eindelijk weer zo ver: hét LSVV-toernooi van het jaar. Met maar liefst 36 deelnemende teams van verenigingen uit de regio, tot zelfs teams van buiten de randstand. Het is gebleken dat de legendes over het Leidsch Studentenkamioenschap zelfs tot aan Zeeland reiken. Dit met resultaat dat een team uit Middelburg (!) de provincie vertegenwoordigde op het toernooi. Het zonnetje scheen, de lucht was (grotendeels) blauw en de tap stond vanaf 12:00 open; het recept voor een geslaagde dag. Na een opening ging het toernooi van start, en hoe! Iedereen startte scherp (lees nuchter) wat resulteerde in spannende en vermakelijke potjes.

Ruth (Vrouwen 1) onderweg om met een biertje in haar hand een penalty feilloos binnen te schieten. Grote bewondering van het publiek en een daverend applaus volgde.

Na de poulefase was het tijd voor een adempauze, maar ook voor de befaamde strijd om de penaltybokaal. Na heel wat potjes steen, papier, schaar had elk team een afgevaardigde die mocht proberen de felbegeerde bokaal en eeuwige roem te winnen. Onze keepers waren echter meedogenloos en waanden zich allen Tim Krul die op het momento dado hun innerlijke penaltykiller tevoorschijn moesten halen. Dit lukte de meesten erg aardig. Na een spannende finale tussen een jonge hinde van Voorschoten en een vedette van UVS Vrouwen 1, won de laatstgenoemde met een snoeiharde penalty in de kruising.

Na dit spektakel volgde de finalerondes. Het bier vloeide bij de meeste teams al een tijdje rijkelijk, wat het voetbalspel interessanter maakte. Er vonden wat gedaantewisselingen plaats (iets met Wietselientje?), maar al snel denderde de teams die er nog wel waren om te voetballen door naar de grote finale. In de vrouwenpoule spande het erom tussen UVS Vrouwen 1 en Meerbier. In de finale van de mannen brak de strijd los tussen de Punani Pimps en De Legende van 6. Beide finales waren zinderend maar eindigden onbeslist; hierdoor vonden er twee bloedstollend spannende penalty shootouts plaats. Na wat schoten naast en prachtige reddingen van de keepers, werden een paar penalty’s ook heerlijk raak geschoten Winnaars van de finales (met alsmede de leukste teamnamen) werden Meerbier en de Punani Pimps, hulde!

Toernooicommissie v.l.n.r.: Ariane, Sietske, Manon, Bram en Noud

Na de prijsuitreiking werden de barbecues aangestoken, de kilo’s (vega)vlees uit de ijskasten gehaald en kon het feestmaal beginnen. De pitchers vloeiden rijkelijk en de kipsaté vloog door de tent. Na het heerlijke eten en al wat hitjes en dansjes op de biertafels buiten, was het tijd om het feest binnen voort te zetten. Het ging al snel lekker los en toen arriveerde ook nog onze special guest… Niemand minder dan Danny Plezier!!! Het dak ging eraf en het feest ging tot in de late uurtjes door.

Aan iedereen: bedankt voor de heerlijke dag en tot volgend jaar! Bloed aan de palen!

PS Zie de LSVV’70 Facebookpagina voor alle foto’s! https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2211646228993460&type=3