Dames 2

Sinds de legendarische El-Cid week van 2014, heeft LSVV’70 weer een gestaag groeiende en professionaliserende damestak. Dames 2 speelt in seizoen 2021/’22 wederom in de vijfde klasse.  Op de maandagavond wordt er getraind op de licht glooiende velden van de Kikkerpolder.

Klik hier voor nieuwsberichten over Dames 2.

Selectie ’19/’20


Selectie ’19/’20, staand v.l.n.r.: Wietse Jelles (assistent-trainer), Laura Zwep, Fanny Oudendijk, Mariska Bavelaar, Selma den Hartog, Lizanne Schreuder (in een rokje, ja), Dorine Suvaal, Annemieke Dees, Marjolein van Vliet;
Gehurkt v.l.n.r.: Taylor Butterworth, Marit van Hees, Lisanne Nijenhuis, Kaya Weers, Robin Verwilligen, Yanaika Tankink, Simone Peters.
Niet op de foto: Zoë Enklaar, Judith Peeters, Anna Reints.

Laura Zwep
Keeper
Het morele compas van de vrouwentak. Zou zo nu en dan bij doeltrappen ook wel een kompas kunnen gebruiken, maar weet met 'r katachtige reflexen de zaakjes meestal wel weer op orde te brengen. Achter de schermen de werkelijke leider van de damestak. Geheelonthouder, Principiste.

Lid sinds: september 2015
Geb. datum: 12-01-1994

Carrière:
'15- : LSVV '70
Marit van Hees
Centrale verdediger
Van Hees hield zichzelf - net als de huidige generatie profvoetbalsters - haar hele jeugd op het voetbalveld staande tussen de jongens, en dat vormt toch. Vroeger mocht ze het veld omploegen met man en al, tegenwoordig doet ze dat met vrouw en al. Maar niet alles is cliché: dit blok beton heeft een techniek waarmee ze niet onderdoet voor straatvoetballers als Zwep, Butterworth en Nijenhuis. SV Wippolder is een ruwe diamant kwijtgeraakt.

Lid sinds: september 2019
Geb. datum: 06-06-2000

Carrière:
'13-'18: SV Wippolder
'19- : LSVV '70
Yanaika Tankink
Voorstopper

Ergens in de Haarlemmerstraat staat een winkelpui die er goed vanaf kwam. Stoomt ondanks d'r geringe lengte nog wel eens gevaarlijk op, om de laatste vrouw of de andere mensen op de fiets met de handen in het haar achter te laten. Als de situatie echt ongemakkelijk wordt, passeren gegarandeerd de woorden "huh?" en "ik snap het niet meer" de revue.

Lid sinds: september 2017
Geb. datum: 05-08-1997

Carrière:
'17- : LSVV '70
Lizanne Schreuder
Linksback

Tuurlijk, je moet een oefening soms meerdere keren uitleggen, maar ze staat er wel gewoon. Steevast goedlachs, maar dat maakt het wel weer makkelijk om te relativeren als er eens een aanvaller aan de aandacht ontsnapt. Doorliep de jeugdopleiding van Voorschoten, maar daar is niets van terug te zien. Onduidelijk of dat positief is.

Lid sinds: september 2018
Geb. datum: 11-06-1996

Carrière:
'18 : LSVV '70
Anna Reints
Laatste vrouw / Linksback

Sommige teksten moet je niet willen aanpassen: "Stabiele enthousiasteling, zorgzame en kalme invloed achterin. Heeft de longen van een paard. Een astmatisch paard." Ondertussen wel de meest constante factor op defensief vlak. Leergierig, laat zich niet passeren en zet met enige coaching de linie graag neer. Van onschatbare waarde.

Lid sinds: september 2016
Geb. datum: 01-12-1990

Carrière:
'03-'08: V.V. UDO
'16- : LSVV '70
Dorine Suvaal
Links-/Rechtsback
Maak kennis met de Magdalena Eriksson van LSVV '70. Qua looks dan. Suvaal, als jeugdig talent bekend als de 'Hamer van Hellevoetsluis', koos als tiener voor een avontuur in de opbloeiende 3e klasse van het Thaise voetbal. Helaas bleken haar fragiele stembanden niet opgewassen tegen de Thaise smog. Het gematigde Nederlandse zeeklimaat doet de handige back echter ook geen goed, want Suvaal klinkt sinds medio september al als Dory uit het vervolg van Finding Nemo. Geen fragiele techniek overigens.

Lid sinds: september 2019
Geb. datum: 09-08-1999

Carrière:
'14-'15: VV Nieuwenhoorn
'15-'18: Buriram United FC (Thailand)
'19- : LSVV '70
Selma den Hartog
Links-/Rechtsback
'De Hartogin van Houten' staat eigenlijk al sinds januari 2018 onder contract bij de superstudenten, maar reageerde pas afgelopen zomer op de roep van de supporters om de technische linksback met de haardos van René Higuita toch eindelijk eens binnen de lijnen te zetten. Sindsdien maakt ze de belofte dubbel en dwars waard.

Lid sinds: januari 2018
Geb. datum: 25-02-1998

Carrière:
'13-'16: FC Delta Sports '95
'18- : LSVV '70
Marjolein van Vliet
Rechtsback / rechtsbuiten

Zonder randzaken geen kernzaak. Ofzo. Of het nu om sponsoring, dekentjes of National Geographic-waardige wedstrijdfoto's gaat. Net als Weers van het type Dirk Kuyt (met wel iets minder solo's): werkt tot het bittere einde, of zolang de conditie strekt. Groot hart voor de club, hoeder van de ambiance.

Lid sinds: november 2017
Geb. datum: 31-01-1992

Carrière:
'17- : LSVV '70
Taylor Butterworth
Mid-mid
Bij VVV-Venlo presenteerden ze deze zomer Premier League-legende Lee Cattermole. LSVV overtoepte direct met de presentatie van Super League-vedette Taylor Butterworth. Waanzinnige dribbels binnen en buiten het veld, heeft sinds haar transfer direct de neus tegen het sportieve venster gedrukt - ook in de derde helft. Bij Spurs werd helaas niet zoveel aandacht aan positionering besteed, dus Cnossen moet het één en ander bijspijkeren. Edoch: dit wordt een hele grote.

Lid sinds: mei 2019
Geb. datum: 07-09-1996

Carrière:
'10-'15: FC Zoetermeer
'15-'18: Tottenham Hotspur FC
'19- : LSVV '70
Annemieke Dees
Vleugelmiddenvelder

Het geweten van Dames 2, maar niet op voetbal-gebied. Vaste kracht, vast rugnummer en groot voorstander van de harmonie clubbreed - of op z'n minst met Heren 1 (maar misschien is dat de jaren '80-factor). Ondanks of misschien juist door de bèta-achtergrond één van de uitblinksters in de derde helft. Voorziet de heren trainers geregeld van advies over hoe om te gaan met grote groepen vrouwen in stressvolle situaties, wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Lid sinds: januari 2017
Geb. datum: 31-05-1988

Carrière:
'17- : LSVV '70
Robin Verwilligen
Vleugelmiddenvelder

Versnellen doet ze niet, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door gewoon de juiste plek te staan. Sinds een jaar of wat meester in positionering. Bekoopt die positionering nog wel eens met een potentieel gebroken neus, maar een week later kopt ze gewoon weer ballen weg. Karakter van een buffel, kan altijd door.

Lid sinds: september 2015
Geb. datum: 25-10-1993

Carrière:
'15- : LSVV '70
Judith Peeters
Middenvelder
Peeters - onder de Brabantse cultuurkatholieken bekend als 'de Choreograaf van Galder' - is de Adam Maher van LSVV '70. Gooide hoge ogen in de top van het regionale voetbal bij RCL, tot ze rigoreus koos voor een carrière op de Tent. Leerde in de zomer van 2019 van Van Haga dat je Tent en topvoetbal ook prima kunt combineren, en zo belandde ze bij LSVV. Is bezig aan een wederopstanding is eerste, tweede en derde helft. Gaat de dames dit seizoen nog een hoop punten opleveren.

Lid sinds: september 2019
Geb. datum: 17-05-1993

Carrière:
'06-'11: RKVV Gesta
'11-'13: RCL
'19- : LSVV '70
Kaya Weers
Mid-mid / Spits

Je houdt je hart vast bij menig solo, maar op de één of andere manier fladdert ze er altijd tussendoor. Heeft daardoor iets onsterfelijks, al zou je dat niet van d'r moeilijke blikken kunnen aflezen. In de wielrennerij zou je d'r kunnen betitelen als "stoemper", in de voetballerij als het vrouwelijk equivalent van Dirk Kuijt. Sierlijk is de behendigheid niet, fraai wel.

Lid sinds: juni 2017
Geb. datum: 16-10-1991

Carrière:
'14-'15: PCP Breda
'15-'16: RKVV DIA
'16-'17: VV Baronie
'17- : LSVV '70
Lisanne Nijenhuis
Spits
Over Nijenhuis doet een hardnekkig gerucht de ronde: in haar pre-LSVV-historie zou ze nooit gevoetbald hebben. Dat is een misverstand. Nijenhuis lag al in de wieg een balletje hoog te houden. Ze verkoos echter een weelderige carrière in het basisonderwijs (eerst als leerling, later als docent) boven het achter een bal aanrennen. Tot ze er in de zomer van '19 achter kwam dat beide ook gewoon een optie is. Nu rent ze iedere zaterdag achter een bal aan - met nogal wat doelpunten tot gevolg.

Lid sinds: september 2019
Geb. datum: 31-07-1996

Carrière:
'19- : LSVV '70
Simone Peters
Spits / Rechtsbuiten

Voor het werk zit ze dagelijks op de fiets, op zaterdag op het veld mag ze wel op de brommer(t). Wel een brommer op diesel, maar als 'ie eenmaal aangezwengeld is? Begon ooit als reservekeeper, maar is nu onmisbaar als aanjager in de voorhoede. Maakte dit seizoen al eens een wereldgoal, zou vaker in stelling voor een schot moeten worden gebracht.

Lid sinds: september 2018
Geb. datum: 06-07-1996

Carrière:
'18- : LSVV '70
Zoë Enklaar
Linksbuiten
Goedlachse Arnhemse, op sociale media steevast politiek correct en sociaal wenselijk. Kan waanzinnig kwaad op zichzelf worden. Wist eerder dan Thierry Henry en Pep Guardiola hoe je de boel breed houdt.

Lid sinds: september 2017
Geb. datum: 06-03-1998

Carrière:
'10-'17: VDZ Arnhem
'17- : LSVV '70
Fanny Oudendijk
Rechtsbuiten

Goed. Op een doelpunt betrap je d'r niet zo snel, maar eigenlijk hebben we het hier over de Touzani van Dames 2. Dat komt er dan ook weer niet helemaal uit doordat ze ieder weekend tot een uur of 5 achter de bar van de Nobel schijnbewegingen verkoopt. Maar mocht ze eens een zaterdag niet tandjesbrak zijn, dan heb je wel een trukendoos voor je neus staan. Neemt trouwens steevast de bizarste verhalen mee naar de derde helft. Goeie shampoo.

Lid sinds: november 2017
Geb. datum: 11-04-1999

Carrière:
'12-'16: Oegstgeest
'17- : LSVV '70
Mariska Bavelaar
Spits / Rechtsbuiten

Heeft vaak een soort lievige glimlach, die in het veld plotseling angstaanjagend manisch blijkt. Kan als een tornado over het veld razen als ze lekker in d'r vel zit, maar dat is gelukkig voor de tegenstander niet te voorspellen. Moet je geen ruzie meekrijgen, of dat nou in de eerste, tweede of derde helft is.

Lid sinds: november 2017
Geb. datum: 19-03-1993

Carrière:
'06-'11: Meerburg
'17- : LSVV '70
Joosje Westink
Mental coach

LSVV'er in hart en nieren, en waarschijnlijk de meest heroïsche vrouw die de damestak ooit gekend heeft. Bestaat inmiddels voor 67% uit metaal, dus kapot krijg je d'r niet meer. Gaat sinds ze aan de zijlijn staat gelukkig geen onbesuisde duels meer aan.

Lid sinds: september 2015
Geb. datum: 04-02-1992

Carrière:
'98-'10: SC Buitenveldert
2010: Lorenzo de' Medici (IT)
2011: Concordia University (VS)
'15- : LSVV '70
Coach Cnossen
Hoofdtrainer
Z'n coaching hangt af en toe een beetje af van z'n vrijdagavond, maar hij staat er toch maar mooi wel. Bij de thuiswedstrijden. Als 't 'm uitkomt. Compenseert z'n gebrek aan consistentie in aanwezigheid met een gebrek aan haar op z'n schedel - bewust. Straalt daarnaast bovennatuurlijk veel gezag uit, daarbij geholpen door z'n kennis van het YouTube-repertoire van Joardy Films. Gepassioneerd trainer met het hart op de juiste plek - anatomisch gezien in ieder geval.

Lid sinds: september 2016
Geb. datum: 02-06-1997

Carrière (trainer):
'18- : LSVV '70