De lach is weer terug bij LSVV’70 1

Vierde klasse A (zaterdag)-  Na het veelbesproken treffen van LSVV ’70 bij Aarlanderveen, Jurgen Bouwman en Michiel Ebbing van de studentenploeg raakten in deze tumultueuze wedstrijd ernstig geblesseerd, moest het gehavende LSVV ’70 zaterdag thuis aantreden tegen het Noordwijkse SJC. De zege was leuk (3-0), maar het was vooral de zeer sportieve wedstrijd die zorgde dat na afloop de lach weer terug was bij de voetballende levensgenieters uit Leiden.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht en duurde het tot vlak voor rust tot de openingstreffer viel. Een goede voorzet van Paulus Egberts, werd door Alen Stjepanovic fraai tegendraads ingekopt (1-0). Het inbrengen van Gerben Groenendijk en Rick Baarda in de 2e helft zorgde ervoor dat de thuisploeg steeds meer de overhand kreeg. LSVV’70 kreeg diverse kansen en het was een kwestie van tijd voordat er weer een goal zou vallen. Dat doelpunt kwam na een uur spelen. Guus van Kessel anticipeerde goed op een bal die achter de Noordwijkse verdediging viel en met een beheerste lob liet hij de SJC-keeper kansloos (2-0). De wedstrijd was met dit doelpunt eigenlijk wel gespeeld, maar Thomas Loos besliste de wedstrijd definitief met een fraaie actie achter zijn standbeen langs (3-0).

Dezelfde speler scoorde hierna nog een keer, maar dit doelpunt haalde om een bijzondere reden het wedstrijdformulier niet. De scheidsrechter had de 2e goal van Loos al goedgekeurd en de Noordwijkers stonden al klaar om af te trappen, toen Loos bij de leidsman meldde dat hij de bal met zijn hand had beroerd en dat het geen zuiver doelpunt was. De scheidsrechter besloot om de goal af te keuren en met een 3-0 score werd het eind van de wedstrijd bereikt. De actie van Loos kon op veel waardering van SJC rekenen. Zo kan het dus ook in de kelder van het amateurvoetbal.

LSVV ’70 – SJC 3-0 (1-0) 30. 1-0 Stjepanivic, 60. Van Kessel 2-0, 85.  Loos 3-0.

Opstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Van Beuningen, Huisman (Leugering), Van der Meer, Casteel, Loos, Wijnakker, Humme (Groenendijk), Egberts (Baarda), Van Kessel, Stjepanovic.

Bron: Leiden Amateur Voetbal