LSVV’70 slaat geweldige slag met Richard Guffens

LSVV’70 heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Richard Guffens. De 29-jarige spits komt over van Voorschoten’97 en tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Met de transfer is een bedrag van naar verluidt 2,5 miljoen euro gemoeid. De Cultclub slaat een geweldige slag met de doelpuntenmachine van Leiden en omgeving.

Guffens, die in het verleden eveneens uitkwam voor onder meer Noordwijk en GHC, stond ook in de belangstelling van onder meer Red Bull Salzburg, Torino en Hertha BSC. “Voor ons is Guffens een speler van de absolute buitencategorie”, aldus trainer/speler Freek Jansen. “Dat we met LSVV’70 in staat zijn om hem naar het Wim Mugge Sportpark te halen, zegt heel veel over de huidige status van onze club. Met dank aan de investeerders konden we hem losweken bij Voorschoten.”

Volgens Hennie Kanbier, de Godfather van het Leidse voetbal, heeft LSVV’70 met het vastleggen van Guffens veel mensen verrast. “Hij past qua persoon perfect bij LSVV’70, en als voetballer geldt hij als een geweldige spits. Ik voorzie een super match.” Daar sluit ook de aankoop zelf zich bij aan. “Ik was op zoek naar een combinatie van plezier, een keer trainen en toch nog op een leuk niveau spelen. Met LSVV’70 denk ik dat te hebben gevonden. Ik kan niet wachten totdat ik het maagdelijke rood en wit om de schouders mag dragen.”

Inmiddels hebben de Ultra’s van Tifosi Curva Nord de spits met een vuurwerkshow een warm onthaal gegeven. Guffens hield op het uitverkochte Wim Mugge Sportpark een balletje hoog, ging met fans op de foto en deelde handtekeningen uit. In de Fanshop was het LSVV-shirt met rugnummer 9 en Guffens achterop binnen twaalf minuten uitverkocht. “Het is gekkenwerk, dit mag je gerust Guffens-mania noemen”, aldus pr-man Nils de Groot. “Ik denk dat het een maandje of negen zal duren en dan zullen er opvallend veel kinderen in Leiden worden geboren met de naam Richard. Dat soort ontwikkelingen zien we vaak als er nieuwe culthelden worden aangetrokken. Voor de merchandise en de commerciële afdeling is de transfer nu al een groot succes.”

Met de presentatie van ster aankoop Guffens trapt LSVV’70 een van de meest spraakmakende deadline-dagen af in de geschiedenis van het Leidse voetbal. Vanaf nu tot 17.00 vanmiddag zal elk uur een nieuwe LSVV-held worden gepresenteerd. LSVV’70: De Koning van de Transfermarkt. Missie: Op naar de Eredivisie!