LSVV’70 legt supertalent Loos vast

Na het aantrekken van topspits Richard Guffens laat LSVV’70 zich opnieuw gelden op de transfermarkt. De Cultclub heeft een akkoord bereikt met Thomas Loos. De 22-jarige multifunctionele middenvelder komt transfervrij over van DOSR en zet zijn handtekening onder een driejarig contract. Loos geldt al langere tijd als de grote belofte van Roelofarendsveen en maakt met zijn overgang naar Leiden gebruik van de clausule in zijn contract.

DOSR dacht Loos nog twee jaar vast te hebben liggen, maar het talent had een bepaling in zijn verbintenis opgenomen dat hij naar vier clubs op elk moment transfervrij mocht vertrekken. Behalve AS Roma, Everton en Sevilla was dat LSVV’70. Die laatste club sloeg genadeloos toe op de transfermarkt. ‘We hebben Loos al langere tijd intensief gevolgd’, aldus trainer/speler Freek Jansen. ‘Hij heeft alles wat bij onze club past. Een mooie sierlijke speelstijl, een geweldige trap, overzicht en scorend vermogen. Daarnaast is het qua persoonlijkheid een absolute aanwinst.’

Loos woont sinds enkele weken in Leiden en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. Sinds zijn vijfde kwam hij uit voor DOSR, waar hij alle hoogste jeugdteams doorliep en vaste schakel was in de selectie van de club uit Roelofarendsveen. ‘Ernst van Ruiten en Arjen Bakker hebben in de afgelopen jaren LSVV’70 in de Veen op de kaart gezet’, zegt de middenvelder. ‘Op basisscholen, bij de bakker, de slager, noem maar op: overal wordt lovend gesproken over de club. Daarom ook de clausule in mijn contract. Voor mij komt nu een droom uit, spelen in het rood en wit. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen.’

Met het aantrekken van Loos doet LSVV’70 tevens uitstekende zaken bij de legio studentes in de stad. Al verschillende tweede- en derdejaars studentes uit de stad hebben een seizoenskaart aangevraagd, alleen al om Loos aan het werk te zien. Dat hij nu al razend populair is, blijkt ook uit zijn presentatie. Terwijl Loos op het veld een balletje hoog hield, gingen hordes studentes uit hun dak. Ook waren er spandoeken zichtbaar met ‘Vrouwen willen Loos!’ en ‘Bel me, Thomas!’ zichtbaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Met Guffens en Loos krijgt de transfergekte van LSVV’70 steeds meer vorm. Over een uur wacht de volgende glorieuze aankoop van de Cultclub…