LSVV’70 stunt met alleskunner Jos van Beuningen

En daar is aankoop numero 3! LSVV’70 zorgt voor een daverende stunt in het Leidse amateurvoetbal. De Cultclub verrast met het aantrekken van Jos van Beuningen. De 27-jarige verdediger komt over van Quick Boys en tekent in Leiden een contract voor een jaar, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Van Beuningen kwam in het verleden onder meer uit voor UVS en Rijnsburgse Boys en geldt als de beste verdediger in het Leidse amateurvoetbal.

De transfer van Super Jos, zoals zijn bijnaam al luidt bij de Ultra’s van Tifosi Curva Nord, is zeer opvallend. Van Beuningen was in de afgelopen seizoenen veelvuldig actief in de Hoofdklasse. Door een combinatie van afstuderen en nieuwe toekomstplannen kwam hij op de radar van LSVV’70 terecht. Met de transfer is een bedrag van ruim drie miljoen euro gemoeid. ‘We hadden geduchte concurrentie’, zegt trainer/speler Freek Jansen vol trots. ‘HSV, Liverpool en Monaco zaten achter Van Beuningen aan. Toch werd hij gegrepen door ons verhaal. Geen overdreven moeilijk gedoe, maar gewoon de puurheid van de voetbalsport. Plezier als basis, lekker een keertje trainen, en geen overbodige regeltjes. Uiteindelijk is LSVV’70 toch de ultieme droom van elke goede voetballer met een gezond stel hersenen.’

Van Beuningen zelf weet niet wat hij meemaakt. ‘Ik kende LSVV’70 van alle verhalen, maar dat de club zo leeft bij de achterban, bizar!’, aldus de verdediger. ‘Vanochtend werd ik wakker, deed ik de gordijnen open en zag ik opeens allerlei spandoeken in mijn tuin, met teksten als ‘Messias is Thuis!’ en ‘Helemaal Los met onze Jos!’. En dan heb ik nog niet eens tegen een bal getrapt, kan je nagaan. Ik kijk uit naar komend jaar, en ik begrijp dat er ook een damesteam is vol studentes. Schrijf het maar niet op, dit is even off the record, maar je mag gerust mijn nummer subtiel laten vallen daar hoor.’

LSVV’70 is van plan om Van Beuningen op meerdere fronten in te gaan zetten. Behalve topvoetballer, zal hij ook het gezicht worden voor de campagne rond nieuwe seizoenskaarten. Op de billboards, bij binnenkomst van Leiden, aan zowel de A4 als de A44, zal het lichaam van Van Beuningen te zien zijn. ‘En dan zijn we ook nog in de slag met een sponsor, die onderbroeken produceert’, aldus pr-man Nils de Groot. ‘Wellicht dat hij daar ook nog een uithangbord van wordt. Ach, het hoort er allemaal bij. De fans willen helden zien, en Van Beuningen is er daar eentje van!’

Na Richard Guffens en Thomas Loos is Jos van Beuningen de derde super aankoop die LSVV’70 presenteert op deadlinedag. Het is weer even een uurtje wachten tot de volgende ultieme versterking…