Dames 1 investeert in scorend vermogen met Zeeuws supertalent

Ook de damesselectie van LSVV ’70 doet voor Deadlineday een duit in het zakje. Regionale media in het Zuiden des lands hebben verrast gereageerd op de komst van Mariska van der Veen naar LSVV ’70. De Zeeuwse schone, die zich in de zaal al jaren bewijst in studentikoos Leiden, verlaat regionaal topclub FC Dauwendaele voor een driejarig droomcontract bij de Leidse cultclub. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van enkele miljoenen gemoeid, en koopt het studentenensemble daarmee alle transferrechten af.

Het vertrek van Van der Veen uit Middelburg mag geen verrassing heten – de balvaardige vleugelaanvalster eiste afgelopen seizoen in Zeeland een hoofdrol op door het leeuwendeel van de 71 treffers van de kampioensploeg voor haar rekening te nemen. De keuze voor de sleutelstedelingen was echter niet voor de hand liggend. De ploeg blaast bij monde van trainer Jelles al weken hoog van de toren over komend seizoen, maar wist in april en mei ternauwernood hekkensluiter Football Factory achter zich te houden. Het succestoernooi bij SV Wassenaar daar gelaten wist het charmante rood-wit in ’15/’16 slechts drie duels te winnen.

Topschutter Mariska van der Veen (gehurkt, links op de voorgrond) viert feest met haar voormalig ploeggenoten.
Topschutter Mariska van der Veen (gehurkt, links op de voorgrond) viert feest met haar voormalig ploeggenoten.

Van der Veen wuift alle scepsis over de capaciteiten Dames 1 echter weg. “Dit is zonder meer de mooiste stap die ik kan zetten in mijn carrière,” stelde de watervlugge dribbelaar tijdens haar perspresentatie. “LSVV ’70 bouwt hier aan een schitterend project, vervolgt ze, “Mooie ploeg met dames die willen winnen, meest legendarische club van het Nederlandse amateurvoetbal, leuke voorzitter. Zonder meer een stap omhoog.”

Van der Veen is de derde versterking die de zich stormachtig ontwikkelende damesploeg aantrekt. Eerder werden routinier Krijtenburg en multi-inzetbaar doelvrouw/verdedigster Zwep vastgelegd voor respectievelijk drie en twee seizoenen.