Investeerders LSVV’70 azen op Sluiter

De transfermarkt is officieel gesloten, maar toch werkt LSVV’70 in het geheim opnieuw aan een nieuwe sensatie. Sinds vanochtend is voetbalminnend Leiden in de ban van Raemon Sluiter. De voormalige toptennisser wordt door de groep investeerders achter LSVV’70 als een fantastische aankoop voor het nieuwe seizoen beschouwd. Momenteel worden alle spaarvarkens omgedraaid om tot een bedrag van naar verluidt 3,5 miljoen euro te komen, waarmee Sluiter kan worden vastgelegd.

‘Ik kreeg een filmpje onder ogen waarin hij een tennisbal al rennend in de lucht hield met de voet’, aldus trainer Freek Jansen. ‘Ik was direct laaiend enthousiast. Bij ons is het al super knap als spelers een ballon vijf keer kunnen hooghouden, dus dit neigt naar een sportieve revolutie binnen LSVV.’ Jansen kreeg de tip van Neal Petersen, de olijke presentator van menig programma, van voetbal tot gevaarlijke vechtsportjes.

‘Als Neal over voetbal praat, neem ik hem niet altijd even serieus. Maar in dit geval was er niets aan gelogen. Een geweldige buitenkans’, aldus Jansen. De clubleiding van LSVV’70 hoopt nog voor het weekend de transfer af te ronden, zodat Sluiter komende zaterdag al present kan zijn bij de duinloop in de Wassenaarse Slag, waar de jaarlijkse traditionele opening van het seizoen plaatsvindt.

Sluiter zelf wil nog niet uitgebreid ingaan op de mogelijke miljoenentransfer. ‘Veel mensen denken dat ik een supporter van Feyenoord ben. Dat is ook zo, maar ik deel die liefde met LSVV’70. Als kleine jongen ging ik geregeld met de trein naar Leiden, om vervolgens op de staantribune van de Kikkerpolder tussen de Tifosi van Curva Nord plaats te nemen. Jongens als Peter Wierenga, Wim Mugge en Boris Cammelbeeck. Dat waren helden voor mij. Even tussen ons, maar ik sliep in de winter altijd in een LSVV-pyjama. Houd dit maar even voor je, je weet hoe de media kan zijn.’

Wordt vervolgd…