LSVV’70 stunt tegen CVC Reeuwijk

Pats, boem, 2-1! Wat een feest, gisteren op het zonovergoten Wim Mugge Sportpark. Voor het eerst sinds 10 mei 2014 boekte LSVV’70 een overwinning in de Derde Klasse. Na het gelijkspel in het openingsduel met Perkouw was de roodwitte brigade gisteren met 2-1 te sterk van CVC Reeuwijk. Een geweldige verrassing, aangezien de Zanussi Boys uit Reeuwijk een uitstekende ploeg is. Toch bleven de drie punten in Leiden.

Met rust leidde CVC Reeuwijk nog met 0-1, door een ietwat te makkelijk gegeven strafschop. Aangezien LSVV’70 zich vooral beperkte tot verdedigen was het overigens wel een dikverdiende tussenstand. In het eerste deel van de tweede helft was het spelbeeld plotseling anders. LSVV’70 kwam wat meer tot aanvallen en maakte dankzij een kopbal van Sander Mulder gelijk. Vervolgens waren het de gasten die de bal mochten hebben, maar de grootste kans was voor de thuisclub. Neal Petersen zette met een puntgave bal Richard Guffens alleen voor de keeper. De spits rondde feilloos af en bracht Leiden daarmee in extase. Wat een feest. Wat een overwinning. Met al vier rake puntjes uit twee duels dendert de roodwitte trein door. Volgende halte is Benthoven, waar BSC’68 komende zaterdag de tegenstander is.