Guffens baalt van ambitieus verleden

‘We zijn bezig met de beste spits van Leiden.’ Aan het einde van vorig seizoen maakte Freek Jansen zijn spelers enthousiast voor de komst van Richard Guffens. El Guffinho kwam, zag en overwon. Inmiddels is hij niet meer weg te denken bij LSVV’70. Wekelijks scorend is hij in stijl aan zijn LSVV-leven begonnen. Toch klinkt er ook twijfel.

‘Tsja, hoe moet ik het uitleggen’, zegt Guffens. ‘Ik ben dertig jaar, kan nog wel een paar jaar mee, maar wat ik in de afgelopen maanden heb meegemaakt is niet te beschrijven. Ik denk geregeld: was ik maar veel eerder naar LSVV’70 gegaan. Had ik maar niet dat ambitieuze spitsje uitgehangen. Ik kan de tijd niet meer terugdraaien, maar als ik die kans zou krijgen, wist ik het wel.’

Guffens geeft een inkijkje in de afgelopen maanden. ‘Overal beginnen mensen tegen me over LSVV’70. En vol lof. Bij de bakker, de kruidenier, op een techno-feestje. Noem maar op. LSVV’70 maakt veel los, ook bij het vrouwelijk geslacht. Opeens heb ik aanspraak van meisjes, die normaal net iets te hoog gegrepen waren voor mij. Dan keek ik naar ze, maar keken ze terug van: jij met je Noordwijk, met je GHC, met je Voorschoten, scheer weg! Nu staan ze in rijen klaar om met mij een goed gesprek te voeren. Het maakt wel wat los ja, deze club.’