Leugering en Van Luxemburg moeten probleemjongeren gaan helpen

LSVV’70 geniet dit seizoen van de nieuwe gezichten van de ploeg. Zo tonen Guido Leugering en Tim van Luxemburg zich zowel binnen als buiten het veld als een duidelijke meerwaarde. De Cultclub gaat het duo dan ook inzetten bij maatschappelijke projecten.

‘We merken dat onze kinderen behoefte hebben aan helden, aan jongens tegen wie ze opkijken’, vertelt Mieke van Es, directrice van basisschool Leerwijzer. ‘Ons samenwerkingsverband met LSVV’70 leent zich daar perfect voor. De laatste weken hoor ik de kinderen elke dag alleen maar praten over LSVV’70 en dan vooral Guido Leugering en Tim Van Luxemburg. Soms word je er gek van. Met geografie mochten de kinderen een land kiezen voor een spreekbeurt. Je raadt het al. Iedereen wil Luxemburg. Ze hebben geen idee waar het ligt, maar de naam Luxemburg maakt ze gewoon helemaal gek. En Leugering, tsja, dit moet je maar niet zo opschrijven, maar in de lerarenkamer hangt een grote poster van hem. Alle vrouwelijke leerkrachten zijn idolaat van hem.’

De bedoeling is dat Leugering en Van Luxemburg twee ochtend per week zich gaan inzetten voor de bovenbouw van de basisschool.