LSVV’70 3 komt op stoom!

Vorige week kon LSVV 3 al genieten van een klinkende 5-4 overwinning op koploper Noordwijk. De koploper die trouwens al sinds 18 maart 2016 ongeslagen was. De gehele week hebben wij iedereen verteld over deze heerlijke overwinning. Van papa’s tot mama’s, van opa’s tot oma’s, van broers tot zussen, van een vreemdeling op straat tot een totale vreemdeling in de bus.

Na een aantal dagen verdiend te hebben genoten van deze overwinning, zijn wij vanaf de woensdagavond training weer vooruit gaan kijken. We zijn ons gaan concentreren op de volgende wedstrijd. De wedstrijd tegen het visvolk uit Visstick City. De blauwe witten, de narren uit Katwijk, oftewel Quick Boys. Eerder dit seizoen was de uitslag op Sportpark Nieuw-Zuid 5 tegen 5, doelpunten gegarandeerd dus in deze wedstrijd. De stand op de ranglijst maakte het ook spannend. LSVV behaalde tot afgelopen zaterdag 24 punten uit 17 wedstrijden, Quick Boys 22 punten uit 16 wedstrijden. Zou LSVV vandaag een klein gat kunnen slaan met de snelle jongens uit Katwijk.

De wedstrijd dag begon met een verassing. Laurens Vermeulen die voor een maand naar Peru ging kwam zomaar aanfietsen. Laurens die daar ging stage lopen bij verschillende voetbalclubs kwam afgelopen week een illusie armer thuis. Waar hij dacht het nieuwe heilige voetballand te hebben ontdekt, bleek het niveau daar 0 te zijn. Gedesillusioneerd keerde hij terug naar ons koude kikkerland waar hij zich weer netjes melde bij zijn club. Onaangekondigd, maar meer dan welkom.

In de kleedkamer werd maar weer eens duidelijk hoezeer de vorige wedstrijd nog in ons hoofd zat. Elke actie werd nog eens herhaald en uitgebreid nagespeeld. Tot onze captain ons tot de orde riep. Elke wedstrijd is anders en voor de overwinning van vandaag moeten we strijden. Zo gezegd zo gedaan. In volle concentratie werd het wedstrijdtenue aangedaan en op het veld werd geconcentreerd de warming up gelopen. LSVV was klaar voor de wedstrijd.

De scheids floot af en de wedstrijd was begonnen. Al heel snel kwamen we op een voorsprong. Jurriaan Vermeulen, het jongeren broertje van Laurens, kreeg een voorzet van David en deze tikte hij mooi binnen. Keeper kansloos, een super begin van de wedstrijd, 1 tegen 0.

Alles leek op rolletjes te lopen tot plots de 1-1 viel. Daar waren we niet op voorbereid. De 1-1, werd de 1-2 en de 1-2 werd de 1-3. Alles werd anders. Arjen van Splunteren viel weer uit met een blessure. Hoe zouden wij het team opnieuw organiseren. Was de wedstrijd van vorige week een incident? Konden wij werkelijk wel goed voetballen?

Fluitsignaal, rust. Harde woorden vielen in de kleedkamer. De nodige wissels werden toegepast. Met opgeheven hoofd gingen we terug naar het veld, voor ons stond het 0-0 en met frisse moed begon de tweede helft.

Er werd een overtreding gemaakt door een speler van Quik Boys. Op ongeveer een meter of 25 lag de bal klaar, wie zou de voorzet geven. Het werd rechtsback Sven “The Mountain” Bergman. Een korte aanloop, een ferme trap en alleen het geluid van de bal in het net. De keeper was kansloos en wij waren getuige van een doelpunt dat niet zou misstaan op de Puskas verkiezing dit jaar. De 2-3 was gemaakt en LSVV werd hoopvol.

De rest van de wedstrijd ging in een flits voorbij. De 3-3 en de 4-3 werden gemaakt door Jurriaan Vermeulen met het hoofd. Tot voor kort wisten wij niet eens dat hij kon koppen, maar vandaag bewijst hij ons ongelijk. Ook pakte hij een hattrick. Sinds de 1-0 stond LSVV weer eens voor op de tegenstander uit Katwijk.

Laurens Vermeulen die sinds een maand zijn rentree maakte op het wedstrijdveld, pakte ook een doelpunt mee en tot slot maakte Joren Jurgens, met een assist van Jurriaan, het laatste doelpunt van de westrijd. Zo werden de haringhappers en de kibbelingscheppers uit Katwijk met de staart tussen de benen terug naar huis gestuurd.

Het was weer een mooie week voor LSVV 3, waarbij de spelers weer een excuus hadden om elke vreemde op straat aan te spreken met een nieuw voetbalverhaal.

LSVV   17        24

QB       16        22