LSVV ’70 verrast wéér als underdog en houdt Nieuwkoop op een gelijkspel

Bij afwezigheid van trainer Jansen, die in Sofia verslag mocht leggen van een ander oranje fiasco, bewees LSVV ook onder het oog van ad hoc-assistent De Groot – normaliter toch assistent bij Dames 1 – een ware reuzendoder te zijn. Al werd Nieuwkoop niet helemaal met de grond gelijk gemaakt, het 3-3 gelijkspel mocht toch op z’n minst een verrassing heten. De nummer 4 van de ranglijst had in de aanloop naar het duel nog oerendhard hoog van de toren geblazen.

Het Leidse rood-wit begon meer dan matig aan het duel in het pittoreske dorpje aan de Noordeinderplas, maar mocht desalniettemin al in de derde minuut met speels gemak de leiding nemen. Guffens vormde het eindstation van een bliksemsnelle counter, en mocht nog geen tien minuten later zelfs aanleggen van elf meter voor de 0-2. Dat bleek een kleine wake-up call voor de thuisploeg, want nadat Guffens bij zijn strafschop vergat een hoek te kiezen, stelde Nieuwkoop orde op zaken door voor rust de 1-1, en na rust de 2-1 binnen te schieten.

Het switchen van de thuisploeg van een 4-4-2 systeem naar een meer aanvallende 4-3-3 formatie speelde de sleutelstedelingen echter eerder in de kaart dan andersom. Tel daar de veerkracht van de studenten, en een vlammende Guusje ‘Must be the Reason’ van Kessel bovenop, en prompt liep het rood-wit uit naar een 2-3 voorsprong. Met name Van Kessels tweede goal mocht er wezen: kiezelhard vanaf links, uit een welhaast onmogelijke hoek.

Pas in de slotfase van het duel vond Nieuwkoop het net weer, en gezien de verhoudingen was dat misschien wel verdiend te noemen. LSVV doet de ploeg echter flink pijn met het overgehouden punt: Reeuwijk profiteerde optimaal door over Nieuwkoop heen naar de vierde plek te klimmen. Bovendien zijn de studenten een punt ingelopen op Floreant, dat zaterdag door Zwammerdam door de sloot heen werd gehaald en op de kant werd drooggeslagen. Mocht LSVV nog verrassen in het nog uit te spelen duel tegen nummer 3 BSC ’68 (op 15 april, gestaakt na een uur), dan staat het in punten al op gelijke hoogte met de nummer 10 en heeft de ploeg het lot in eigen handen in de laatste competitiewestrijden.